'Leidt wel af'

Zorgen om blote buik S10 bij Eurovisie Songfestival

1 mei 2022 10:10 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
S10 onthulde dit weekend wat ze draagt tijdens het Eurovisie Songfestival. Bij RTL Boulevard uitte Aran Bade direct zijn zorgen: de Viktor & Rolf creatie zou 'te bloot' zijn.

Simpel, ingetogen en stemmig: zo valt de podiumkledij van S10 te omschrijven. Bij RTL Boulevard bogen Songfestival reporter Aran Bade en modekenner Arno Kantelberg zich over de creatie. 

Buik

Op basis van de eerste foto's van de repetities vreest Aran dat de blote buik van S10 weleens spelbreker zou kunnen zijn: "Het is heel bloot. Ik ben heel jaloers op haar buik, ik mocht willen dat ik zo'n buik had (...) Het leidt toch wel heel erg af als je er naar gaat kijken."

'Seksistisch'

Na die uitspraak werd Bade bestraffend toegesproken door collega Rob Goossens: "Wat seksistisch, Aran... Foei!". Bade verklaarde zich nader: "Kijk, het gaat uiteindelijk om het lied. Ik denk dat ze tijdens de performance ook meer op haar gezicht gaan richten. Maar zelf had ik tule heel mooi gevonden, wat pailletten of schouderstukken, zodat 't ook wat groter is."

Jurk

Zowel Aran als Arno Kantelberg waren het er over eens dat de uiteindelijke outfit niet veel om het lijf heeft. Kantelberg had gehoopt op een echte, ingewikkelde Viktor & Rolf-jurk, ook met tule. Het uiteindelijke broekpak met rokjas ademt de sfeer uit van Berlijn 1930, wat volgens de fashion expert ook wel weer toepasselijk is. 

Meer over