Zwarte Piet blijft behouden bij het Sinterklaasjournaal

11 November 2014 20:47 | amusement | Door Televizier

© NPO3/Sinterklaasjournaal

Het lijkt erop of er dit jaar tijdens de intocht van Sinterklaas Zwarte Piet gewoon zwart is. Dat blijkt uit de eerste aflevering van Het Sinterklaasjournaal.

In eerste instantie was er de nodige ophef over de vraag hoe het programma zou reageren op de maatschappelijk discussie rond de kleur van Piet. 

"Sinterklaas wordt weer ouderwets gezellig"

In de eerste minuten van de allereerste aflevering van Het Sinterklaasjournaal maakte Sinterklaas eigenhandig een eind aan de geruchten toen hij zijn Pieten voor de camera liet verschijnen.

Tot grote verbazing van Dieuwertje Blok waren de Pieten ouderwets zo zwart als roet, maar volgens de Sint was dat niet meer dan logisch. Ook dit jaar wordt de verjaardag van de goedheiligman weer "ouderwets gezellig" zoals hij dat noemt. 

Pieten paniek op de Pakjesboot

Zwart of niet, de Pieten zorgden zoals altijd weer voor de nodige ophef op de pakjesboot. Zo wilden ze Sinterklaas alvast in de stemming brengen door een prachtig portret van Dieuwertje Blok aan de wand te hameren. Eén klein probleempje: als je een spijker door de wand van een boot slaat, komt er water naar binnen. Héél erg veel water. Als dát maar goed komt! Meer in de volgende aflevering.

Blijft Piet zwart?

Het is overigens nog maar zeer de vraag of alle Pieten ook echt zwart blijven. Er kan nog vanalles gebeuren.

Het incident met de regenboog zijn wij nog niet vergeten!

Meer over