Bekend

Wanneer je geregeld op televisie komt, word je vanzelf een bekende Nederlander.

Dat betekent dat je op straat dagelijks wordt aangesproken en bekeken. Helemaal niet erg, comes with the job! Zelf heb ik er wel aan moeten wennen dat wildvreemden ineens op me afstapten voor een foto of een handtekening, aangezien ik mezelf niet als BN’er zag.

In het begin dacht ik dan ook constant dat ik in de maling werd genomen. Een van de bizarste ervaringen had ik vlak na de start van RTL Boulevard. In het Amsterdamse Vondelpark stormde een grote Surinamer op me af, terwijl hij m’n naam schreeuwde. Ik dacht oprecht dat ik klappen zou krijgen, maar dat bleek gelukkig niet zo te zijn.

Hij tilde me op, zwierde me door de lucht en riep: ‘k vind jou zó leuk op tv.’ Hartstikke aardig dus en ook heel direct. Dat is prettiger dan wanneer mensen op fluistertoon over je praten, terwijl je voorbijloopt. Ik weet dan nooit of ik moet reageren of niet.

Ook gebeurt het vaak dat mensen stiekem een foto van je maken met hun mobieltje, terwijl het toch veel handiger is om het gewoon te vragen. Dus mochten we elkaar deze zomer ergens op het strand tegenkomen en voel je de onbedwingbare behoefte om me te kieken: kom dan gewoon naar me toe. Dan krijg je in ieder geval een betere foto én, nog veel belangrijker, heb ik de kans om m’n buik in te houden. Prettige vakantie alvast!

Peter van der Vorst is tv-producent, royaltydeskundige bij RTL Boulevard en presenteert Van der Vorst Ziet Sterren en Gepest. Hij schrijft over tv maken en tv kijken. U kunt reageren via Twitter @petervdvorst

Reageren