De Dagdates

Boer Zoekt Vrouw 2022: Evert is een tovenaar en Hans vindt zijn Grietje

14 maart 2022 16:46 | columns | Door Monica Wardenaar

Onze relatie-expert Monica Wardenaar bespreekt ook dit jaar weer alle afleveringen van Boer zoekt vrouw voor ons. Zij weet precies welke mannen en vrouwen bij de boeren passen. In deze aflevering: de beruchte Dagdates.

De boeren hebben hun keuze gemaakt. Al was dit niet bij iedereen even overtuigend. Drie potentiële partners komen een hele week logeren. En het belooft een interessante week te worden. Ze hebben gekozen voor types die bij hen passen, maar ook voor mismatches. Als je vanuit MensTypes kijkt, kijk je met andere ogen. Je zult dingen zien die eerder verborgen bleven. Natuurlijk niet meteen, want hey … buikspieren train je ook niet in een dag.
Er zijn 13 MensTypes; 7 klassieke en 6 combinatie types. Je herkent ze aan het uiterlijk. MensTypes heeft niets te maken met astrologie, ook al zijn ze genoemd naar planeten.

Janine houdt van pittig

“Spannend en toch wel moeilijk om de aandacht te verdelen over vijf mannen”, zegt Janine. Zij is een gecombineerd type, een Maan-Venus op zoek naar een pittige partner. Tja, het is natuurlijk ook niet iets wat je dagelijks doet. Ze wordt er dan ook een beetje verlegen van, al die verlangende blikken constant op haar gericht. Op de vraag van Yvon of er al iets met haar hart gebeurt zegt ze: “er springen er twee uit.” Ze koos voor ‘een lieve en twee pittige mannen’. Stapt ze weer in haar oude valkuil en kiest ze voor lief? Of durft ze deze keer toch te gaan voor een exemplaar met tegengas? We gaan het zien.

Lees ook: 2,7 miljoen mensen keken naar de ongemakkelijke dates

Evert kan toveren

Het lijkt alsof Evert zijn vrouwen heeft betoverd. Met zijn prachtige romantische werkhanden, zijn mooie groene ogen en zijn lach. De dames kunnen er niet over uit. Nans vindt hem in het echt zelfs nog leuker dan ze dacht. Da's mooi meegenomen, want dat moet je inderdaad nog maar afwachten. En Cora heeft al last van vlinders en kriebels in haar buik. Deze Mercurius-Saturnus heeft de harten van zijn vrouwen gewonnen. Maar hij kan er maar drie uitnodigen voor zijn logeerweek. Hij kiest voor twee dames die een ideale match zijn en een dame die niet bij hem past. Dat kan interessant worden.

Rob houdt zich in

Het is gelukt! Springgrage Rob heeft zich kunnen beheersen. Zijn vrouwen zijn niet overrompeld door zijn enthousiasme. Deze Jupiter-Maan wilde het deze keer anders aanpakken. Het bleef bij drie onstuimige zoenen om de dames welkom te heten. Hij wilde eens proberen of hij kon voelen wie van zijn dates ook echt iets in hem zag. Want ja, het moet natuurlijk wel van twee kanten komen. Goed bedacht Rob! Hij heeft gekozen voor drie vrouwen die, qua type, bij hem kunnen passen. Volgens MensTypes zit zijn ultieme match daar niet bij. Maar volgens Rob is het glas altijd half vol, dus daar gaat hij vast uitkomen.

Hans wil een Grietje

Geborgenheid, zorgzaamheid en warmte. Dat is wat deze Jupiter zoekt in een vrouw. Dit type is een levensgenieter die houdt van gezelligheid en dingen samen doen. Hij benadrukt nog eens dat het vooral gezellig moet zijn en zeker niet te spannend. In zijn levensfase is die tijd voorbij, vindt hij. Hans kiest voor drie type vrouwen die hoog scoren op gezelligheid. Dus dat zit wel goed. Er springt een dame uit, zij is zijn ideale match. De andere twee passen ook bij hem, maar kunnen voor wat uitdaging zorgen. We wachten het af.

Jouke en zijn vlotte tantes

Karlijn zegt: “Ik vind het aantrekkelijk dat hij zelfverzekerd is en dat hij weet wat hij wil”. Maar ja … wie vindt zelfverzekerdheid nu niet aantrekkelijk? En vooral sexy! Daarbij is weten wat je wilt ook wel handig als je op zoek bent naar een partner, toch? Jouke is, net als Rob, een Mercurius-Saturnus. Alleen een beetje anders, dat word je later wel duidelijk. Ook al ben je een bepaald MensType, je blijft natuurlijk uniek. Jouke maakt een keuze uit zijn vlotte tantes. Hij kiest voor twee vrouwen die bij hem passen en een vrouw die niet bij hem past. Zou dit dezelfde zijn waarbij hij twijfels heeft? Ik ben benieuwd.

Over Monica:

Monica Wardenaar is MensTypes-expert, trainer en schrijfster van het boek Jij past echt bij mij. Ze is bedenker van TypeDating. Tijdens haar workshops of een persoonlijk consult ontdekken singles hoe ze hun ideale partner herkennen. En daardoor sneller vinden. www.menstypes.nl

Meer over