Boer Zoekt Vrouw 2022: Evert is diepzinnig en Jouke voelt aantrekkingskracht

19 april 2022 13:20 | columns | Door Irma Tomas

© Monica Wardenaar
Onze relatie-expert Monica Wardenaar bespreekt ook dit jaar weer alle afleveringen van Boer zoekt vrouw. Deze week: Het zat er aan te komen, maar als het dan gebeurt is het toch sneu. Hans heeft geen keuze meer, want Dinie besluit te vertrekken. Hans en Annette hoeven alleen nog maar te beslissen of ze samen op citytrip willen. Voor de andere boeren en boerin is de keuzestress nog niet voorbij.

Je menstype verandert nooit. Ook niet als je ouder, dunner of dikker wordt. MensTypes gaat uit van aangeboren gedrag (essentie) en niet van aangeleerd gedrag (persoonlijkheid). Ben je van nature rustig en graag alleen, dan kun je leren meer aanwezig te zijn en socialer. Maar in stress-situaties heb je geen controle over je persoonlijkheid en komt je ware aard naar boven. Relaties kunnen stressvol zijn. En voor het oog van bijna 3 miljoen kijkers je ideale partner vinden is ook best stressvol.

De diepzinnige kant van Evert

Bij Evert werd het tijd om elkaar beter te leren kennen. Vragen stellen moest meer duidelijkheid geven besloten de dames. ‘Welke eigenschap zou je willen hebben’, was de eerste vraag. “Dat ik ruimte kan innemen, mezelf toestaan er te mogen zijn”, antwoordde Nans. Maud had niet de indruk dat ze dat niet kon. Evert concludeerde dat ze waarschijnlijk door haar werk had aangeleerd ruimte te nemen, maar dat dit niet haar werkelijke aard is. Zo! Dat was diep, vond de verbaasde Nans, want Evert zou best gelijk kunnen hebben. Evert verbaasde nog meer, want zelfs Maud raakte van slag door de lieve dingen die hij tegen haar zei. Staat er dan toch iets onverwachts te gebeuren?

Daarom is Janine wanhopig

Het wordt steeds stressvoller voor Janine. Ze weet niet wat ze wil en daarom ook niet wat ze moet doen. Ze blijft hierdoor hangen in de voor- en nadelen van haar logés. “Er is wel voor allebei iets, maar het zet niet door”, vertelt ze huilend. Maar je kan je toch niet tot twee jongens aangetrokken voelen vraagt een vriendin aan haar. Dat kan wel! Janine is een Maan-Venus en Christiaan is een Jupiter-Maan. De rustige Maankant van Janine voelt zich aangetrokken tot hem. Sander is een Mercurius-Saturnus. De Saturnuskant van Sander is de maximale aantrekking van Janine. Dus ook bij hem voelt ze aantrekkingskracht. Alleen de Mercuriuskant van Sander is te druk en te confronterend voor haar. Terecht vraagt een andere vriendin: “Wat vind je fijner?” Janine antwoordt wanhopig: “Ik weet echt niet wat ik nodig heb!” De vragen die Janine zo langzamerhand moet beantwoorden zijn ‘wat wil ik, wat verlang ik van een partner, wat verwacht ik van een relatie?’

Rob speelt een spelletje

Bij Rob op de boerderij wordt het steeds speelser, maar of dit nu zo positief is? Spelletjes spelen is leuk en gezellig … voor een vriendenavond, zoals Sonja dat noemt. Het is duidelijk dat Rob wil voelen, meer fysiek contact. Twister spelen, elkaar masseren en kusjes verdienen als je hommelkasten vindt. Het komt nogal gekunsteld over en of dit helpt bij het vinden van je ideale partner? Het helpt in ieder geval niet om het vuur te laten branden bij zijn logés. “Ik voel wel dat er iets is, maar ik ben nog niet helemaal hoteldebotel”, reageert Sonja als Rob vraagt wat ze voelt. En Wendy zegt dat er een connectie is en nieuwsgierigheid, maar het grote WOW effect is nog steeds ver te zoeken.

Hans heeft geen keuze meer

Het is geen verrassing dat Dinie besluit naar huis te gaan. De herinneringen zijn nog te vers. “Hans, jij bent al veel verder, maar ik ben daar nog niet”, legt ze uit. “Het is te vroeg voor mij”, vervolgt ze. Hans begrijpt het, maar hij vindt het verdomd jammer. “Dat is jammer… dat is echt jammer”, zegt hij met bijna gebroken stem. En toen bleef Annette over. Hans wil haar een kans geven, al gaat dat nog niet van harte. Dinie is een Jupiter-Maan en vooral dat ze een paardenmeisje uit de buurt is, maakt dat ze de ideale partner was voor hem. Helaas! Annette is een Jupiter en daarmee hetzelfde type als Hans. Maar ze is geen paardenmeisje en dat is voor Hans belangrijk. Ik ben benieuwd of de vonk toch zal overslaan.

Jouke voelt aantrekkingskracht

“Soms heb je van die blikken of maak je oogcontact met elkaar. En dan denk ik daar ook wel iets bij te voelen”, zegt Karlijn dromerig. “Op die momenten gaat m’n hart wel sneller kloppen of zo”, vervolgt ze. Zou dit voor Jouke hetzelfde zijn? Hij denkt niet de hele dag aan zijn logées, maar stelt wel vast dat er iets begint te groeien. Dat klinkt veelbelovend! Hij wordt van de een net iets enthousiaster dan van de ander. Hij merkt dat hij zich voor de een niet hoeft in te spannen en voor de ander wel een beetje. Lotte en Karlijn passen allebei bij Jouke. Ze zijn allebei voor een deel zijn maximale aantrekking en hebben karaktereigenschappen die bij hem passen. Volgende week gaan we zien tot wie Jouke zich het meest aangetrokken voelt.

Over Monica:
Monica Wardenaar is MensTypes-expert, trainer en schrijfster van het boek Jij past echt bij mij. Ze is bedenker van TypeDating. Tijdens haar workshops of een persoonlijk consult ontdekken singles hoe ze hun ideale partner herkennen. En daardoor sneller vinden: www.menstypes.nl

Meer over