Monica Wardenaar

Boer Zoekt Vrouw 2022: Evert ziet het niet zitten en Janine blijft een twijfelkont

11 april 2022 15:48 | columns | Door Monica Wardenaar

Onze relatie-expert Monica Wardenaar bespreekt ook dit jaar weer alle afleveringen van Boer zoekt vrouw. Deze week: Ook Evert heeft zijn keuze gemaakt, hij laat Cora gaan. Het moment om elkaar echt beter te leren kennen is aangebroken. Ze hebben geen tijd te verliezen, want het tweede keuzemoment komt dichterbij.

‘Wie past bij mij?’ Dit is wat de boeren, boerin en logés zich afvragen. Volgens MensTypes zijn dat je maximale aantrekking en hetzelfde type als jij. Karakters zijn dan een match en daarom werkt het. Uiterlijk is belangrijk, je moet iemand wel aantrekkelijk vinden. Maar uiteindelijk gaat het om het innerlijk. Want als karakters botsen is dit geen goede basis voor een langdurige relatie.

Evert ziet het echt niet zitten

Arme Cora. Evert had geen gevoel bij haar. Hij kijkt haar aan en zegt vastberaden: “nee, het wordt het niet, het lukt niet. Ik vond het heel fijn en het eten was hartstikke lekker, maar het gevoel is er niet.” “Nou jaaa…het gaat toch niet om het eten!”, brengt ze enigszins beduusd uit. Maar snel herpakt ze zich en besluit ze zijn broer maar te polsen, want boer Koop vindt ze ook wel leuk. “Ik wil te graag”, legt ze later uit. Dat was wel duidelijk, ja. Ze wil gewoon een boer. En Maud? Die wil Evert. Ze vindt het een goed idee om elkaar te ontdekken. “Ik wil hèm ontdekken, niet jou hè”, voegt ze er snel aan toe terwijl ze Nans indringend aankijkt. Gelukkig snapt Nans dat.

Janine blijft een twijfelkont

Janine wil iemand die haar tegengas kan geven en die niet te lief is. Nu ze heeft gekozen voor ‘de lieve Christiaan’ en de ‘tegengas man Sander’ is ze nogal in de war. En vraagt ze zich constant af: wie past bij mij? Ze passen allebei! Maar wat wil je Janine? “Bij Chris voel ik me op mijn gemak. Hij is rustig, net als ik. Maar ik weet niet of hij me aankan”, zegt ze. “Sander kan mij wel aan, maar…kan ik hèm aan?”, vraagt ze zich hardop af. Sander is een actief type en heeft Mercurius eigenschappen. Hij gaat inderdaad ‘van links naar rechts’, zoals Janine opmerkt. Christiaan is rustiger en dat vindt ze fijner. Ze zegt dat ze een tegengas man wil, maar voelt zich prettiger bij een lieve man. Best verwarrend.

Rob geniet met zijn vrouwen

Rob heeft het helemaal naar z’n zin en geniet zichtbaar met zijn vrouwen. Hij voelt zich ontspannen. Begint al wat te flirten en voorzichtig signaaltjes uit te zenden, zoals hij dat noemt. Ook Wendy voelt zich steeds rustiger en meer ontspannen. Sonja vindt de relaxte sfeer helemaal prima. Een vruchtbare bodem om verliefd te worden… ze voelt zelfs al wat groeien. Dit trio voelt zich prima bij elkaar, omdat ze karaktereigenschappen hebben die bij elkaar passen. Dan wordt een situatie al snel vanzelfsprekend en voelt het vertrouwd. En ondertussen peilt Rob constant naar wie hij het meeste toe trekt. Onzichtbaar voor de dames want dit is zijn proces, zegt hij. Het gaat vast goed komen met Rob.

Hans zoekt een paardenmeisje

Ondanks dat Hans zijn best doet, blijft het onrustig op de boerderij. Zijn vrouwen zijn in tweestrijd. “Wat ga ik doen, wat moet ik doen, wat zal ik doen”, merkt Dinie op. Ze wil het een kans geven, maar ze voelt regelmatig de pijn van het verlies van haar man. Ben ik niet te vroeg in dit avontuur gestapt vraagt ze zich af. Annette vindt het helemaal geweldig op de boerderij en voelt al wat kriebeltjes. Ze vind het heel erg leuk en heel erg interessant. “Maar ik ben geen paardenmeisje”, concludeert ze. Annette is hetzelfde type als Hans en dat zou goed matchen, maar ze past niet echt op de boerderij. Dinie geeft Hans het vertrouwen dat ze makkelijk zal aarden. “Ze heeft verstand van paarden en ze heeft aan twee woorden genoeg”, zegt hij hoopvol. Ik ben benieuwd of hij zijn droomvrouw vindt.

Jouke heeft een luxe positie

“Je zit in een luxe-positie Jouke”, merkt zijn moeder op. Daar is Jouke het mee eens. Hij zegt dat ze beiden verschillend zijn, maar dat ze allebei wel passen. Dat klopt. Maar inderdaad allebei op een andere manier. Door de Saturnus-eigenschappen van Jouke kan hij goed alleen zijn, iets wat Karlijn niet zou kunnen. Jouke kan best gestrest zijn en kortaf. Hier kan ze dan weer wel mee overweg, zegt ze. Twee Joukes of twee Karlijns gaat niet werken in een relaties. Daar zijn ze het over eens. De vrouwen die Jouke heeft uitgekozen zijn allebei eerder zijn ‘maximale aantrekking’, dan dat ze hetzelfde menstype zijn als hij. Grote kans dat een vrouw blijft plakken.

Over Monica:
Monica Wardenaar is MensTypes-expert, trainer en schrijfster van het boek Jij past echt bij mij. Ze is bedenker van TypeDating. Tijdens haar workshops of een persoonlijk consult ontdekken singles hoe ze hun ideale partner herkennen. En daardoor sneller vinden. www.menstypes.nl

Meer over