De citytrips

Boer Zoekt Vrouw 2022: Evert komt uit zijn schulp en Rob zet er een punt achter

9 mei 2022 14:36 | columns | Door Monica Wardenaar

© Monica Wardenaar
Onze relatie-expert Monica Wardenaar bespreekt ook dit jaar weer alle afleveringen van Boer zoekt vrouw. Deze week: De citytrips… in rap tempo elkaar beter leren kennen. Ontdekken of de vlinders blijven fladderen en vonkjes eindelijk gaan vlammen. Voor Evert, Hans, Jouke en misschien zelfs Janine is hun missie geslaagd. Helaas zal het mini-vonkje dat Rob met veel moeite aanwakkerde bij Wendy toch gaan doven.

Ontdekken of je je leven met iemand wilt delen kan een uitdaging zijn. Want hoe weet je of iemand bij je past? MensTypes gaat over ‘anders naar mensen kijken’. Als je anders kijkt kun je nieuwe keuzes maken. Daten met mensen die echt relatiemateriaal zijn! Twee types die het best bij je passen zijn je maximale aantrekking en iemand die hetzelfde type is als jij. En als je anders naar mensen kijkt, herken je deze twee aan het uiterlijk.

Janine ontdooit

Ze keek ernaar uit Sander beter te leren kennen en tijd met hem door te brengen. Het lijkt erop dat de citytrip z’n werk heeft gedaan. Toch kijkt ze nog steeds automatisch weg als Sander oogcontact maakt. Maar hij heeft het gevoel dat ze zich meer op haar gemak voelt bij hem. Zoals we gewend zijn van Janine zit ze nog regelmatig in haar hoofd en raakt ze daardoor in paniek. Het zou makkelijker zijn als ze naar haar gevoel durft te gaan en de controle loslaat.

“Ik durf het gewoon niet zo goed toe te laten”, zegt ze. Jammer, want haar lijf en de manier waarop ze naar hem kijkt spreekt boekdelen. Zelfvertrouwen en geloof in echte liefde verloren hebben is niet niks. Dus tja Sander, het magische recept is: tijd geven en rustig aan doen. Zal niet altijd makkelijk zijn voor zo’n actief type als hij.

Jouke is tot over zijn oren

Karlijn vindt dat het met de minuut leuker wordt. “We klikken op alle fronten echt heel goed”, zegt ze blij. “Ik had niet gedacht dat ik nu zo verliefd zou zijn op Karlijn, dat had ik gewoon niet gedacht. Ik kon me ook niet voorstellen dat het zo zou gaan gebeuren”, zegt Jouke lichtelijk verbaasd. Jouke en Karlijn zijn elkaars maximale aantrekking en vullen elkaar aan.

Of zoals Karlijn zegt: “Ik ben redelijk chaotisch, hij is heel rustig en dat heb ik wel een beetje nodig, denk ik.” Ze bekent glimlachend: “Jouke is wel iemand die graag de touwtjes in handen heeft en dat vind ik prima.” Karlijn heeft ook goede invloed op Jouke. “Door haar word ik eigenlijk wel wat genuanceerder en heb ik ook niet gelijk een oordeel,” merkt hij op. Gaat vast goed komen met dit stel.

Hans heeft zijn Grietje gevonden

Hans is op zoek naar zijn Grietje zei hij aan het begin van zijn Boer Zoekt Vrouw-avontuur. In Annette heeft hij zijn ideale partner gevonden. “Het moest zo gaan”, zegt hij. Want het was helemaal niet vanzelfsprekend dat hij voor Annette zou hebben gekozen. Toch past Annette het best bij hem.
Allebei Jupitertype. Ze begrijpen elkaar, hebben veel gemeen en staan op dezelfde manier in het leven. Recept voor geluk! “We zijn gewoon wie we zijn, het gaat automatisch en dat is een heel speciaal gevoel”, zegt Annette dromerig. Ze halen het beste in elkaar naar boven. Het is dan ook niet verrassend dat Hans vraagt of Annette op de boerderij zou willen wonen. Natuurlijk wil ze dat!

Rob zet er een punt achter

“Don’t jump on the other”, is Rob’s grootste uitdaging. Hij heeft het er maar moeilijk mee. Elke gebeurtenis is aanleiding voor een kus, knuffel of aanraking. Wendy maakt het hem ook niet makkelijk met haar verwarrende signalen. “Well done Robbi” en “Cheers babe.” Ze vindt het ook lastig te zien en te ervaren dat Rob met de dag gekker van haar wordt. Wat had ze dan verwacht? Rob staat al tijden in vuur en vlam voor Wendy. Zij houdt het bij een waakvlammetje, wat op uitdoven staat. Ze is nog steeds op zoek naar de WOW en heftige aantrekkingskracht.

Gaat ze niet vinden bij Rob. Ook al zijn ze geen slechte match, je wordt niet verliefd op iedereen die jouw ‘ideale partner’ is. Daar is dit stel een duidelijk voorbeeld van. Wendy voelt geen lichamelijke aantrekkingskracht voor Rob. Hij wil graag dat ze 100% voor hem gaat. “Als dat niet lukt, dan zet ik er een punt achter”, zegt hij resoluut.

Evert komt uit zijn schulp

Evert en Maud…de verrassing van Boer Zoekt Vrouw 2022. Ze zijn geen ideale match, maar blijkbaar heeft Evert haar nodig om uit zijn schulp te komen. Ze geeft hem bevestiging en het vertrouwen wat hij daarvoor nodig heeft. En dat doet ze met liefde. Ze stelt hem gerust als hij zegt: “dat vind ik het lastigste; hoe moet het en hoe gaat het ingevuld worden.” Zacht antwoordt ze: “dat gaan we helemaal vanzelf bekijken.” Het moedigde hem aan te vragen: “Kom je…eh…ik weet niet of dat volgend weekend al kan, anders het weekend erop.” “Dan kom ik naar de boerderij”, zegt ze vastberaden. “Dat is goed, dan gaat het een vervolg krijgen”, zegt Evert opgelucht.

Over Monica:
Monica Wardenaar is MensTypes-expert, trainer en schrijfster van het boek Jij past echt bij mij. Ze is bedenker van TypeDating. Tijdens haar workshops of een persoonlijk consult ontdekken singles hoe ze hun ideale partner herkennen. En daardoor sneller vinden. www.menstypes.nl

Meer over