Monica Wardenaar

Boer Zoekt Vrouw 2022: Janine vindt gevoelens eng en Rob voelt geen klik

4 april 2022 14:03 | columns | Door Monica Wardenaar

Onze relatie-expert Monica Wardenaar bespreekt ook dit jaar weer alle afleveringen van Boer zoekt vrouw. Deze week moesten Rob, Janine en Jouke een keuze maken. Janine stuurt Michiel naar huis. Dat was een verrassing. Ze laat iemand die haar tegengas kan geven gaan, omdat ze hem te lief vindt.

Er zijn twee menstypes die het best bij je passen: je maximale aantrekking en hetzelfde type als jij. Dit is je ‘Ideale Partner’. Met deze twee heb je een echte klik. Dat betekent dat karakters een match zijn. Toch voel je niet altijd kriebels of word je verliefd op iemand die qua karakter bij je past. Daar heb je ook lichamelijke aantrekkingskracht voor nodig. Het magische ingrediënt! 

Janine vindt gevoelens eng

Het leek er even op dat Janine meer oog had voor Michiel. Hij was namelijk de man met het meeste oog voor haar! Zelfs tijdens een momentje tussen Sander en Janine, kwam hij als uit het niets weer opduiken. Tot ergernis van Sander. Michiel was waarschijnlijk een beetje too much voor haar. En dan ook nog in een pril stadium praten over gevoelens brrrr… Nee, Michiel moest maar weer naar Zeeland. Jammer, want hij was wel een match. “Ik vind je superlief en ik weet niet of dat uiteindelijk te lief zou zijn”, zei ze verontschuldigend. Michiel probeert nog een laatste poging en zegt twijfelend: “misschien te lief opgesteld?” Ja, zou kunnen. Want recht op z’n doel afgaan is kenmerkend voor een Saturnustype als Michiel. Dat is wat hij deed. Zacht en lief, zijn geen typerende karaktereigenschappen.

Rob voelt geen klik met Sylvia

Een klik voelen betekent dat karakters bij elkaar passen. Een goede basis voor een liefdesrelatie of vriendschap, maar het is niet genoeg. Of zoals Wendy zegt over haar gevoel bij Rob: “Een klik is iets en ik heb ook een klik met m’n broer en m’n buurman. Maar je wilt uiteindelijk net iets meer.” Ze wil een ‘WOW, dit is mijn man gevoel.’ Ze zijn wel een match, dus wie weet…Ook Rob heeft deze keer iets met de klik. Sylvia mag naar huis, want hij voelt deze niet met haar. Dat klopt, want Rob is een Jupiter-Maan en Sylvia een Venus. Geen goede match en geen echte aantrekkingskracht, ook al voelt Sylvia wel wat kriebels.

Hans is een commando

De vrouwen van Hans moeten nog steeds bijkomen van zijn bitse gedrag. “WIFI code”, snauwde hij tegen zijn dochter. Dat kon toch wel vriendelijker, vonden ze. Natuurlijk, maar Hans praat veel tegen paarden en die hebben aan een woord genoeg. Ho! Stop! Draf! Kan me voorstellen dat je je dan weleens vergist. Ook heerst er nog veel twijfel bij de dames. Ze vinden het maar intens allemaal. Ze dragen alle drie een flinke rugzak en dan nog al die emoties… Genoeg redenen om wakker van te liggen. Annette is een positief type en denkt graag: nieuwe dag, nieuwe kans, positief blijven. Dinie is een gecombineerd type en schommelt nogal eens tussen positief en negatief. Toch zijn ze allebei een goede match met Hans. De een wat beter dan de ander.

Jouke wil toch maar niet pittig

Ook Jouke moest eraan geloven. Een logée moest naar huis. Marion weet goed wat ze wel en niet wil. Dat vond hij mooi aan haar. Aan de andere kant werd hij daar ook wat bang door. “Marion is te pittig en dat vind ik best beangstigend”, bekende hij. Dus exit Marion. Best jammer, want ze is een goede match. Pittig is geen kenmerk voor een Maan-Venustype als Marion. Ze weet wat ze wil en dat is heel iets anders. “Ik weet niet hoe ik overkom, want van nature ben ik best een onzeker meisje”, zegt ze. Dat is meer kenmerkend voor haar. Ook Karlijn vond het moeilijk in te schatten of Marion wel zo pittig is. Ze vraagt zich af of zij dan ook niet te pittig is. “Ja, je bent karakters aan het vergelijken, kijken of het bij elkaar past”, concludeert ze peinzend.

Evert is een man van weinig woorden

Het is nog steeds vechten om aandacht op de boerderij van Evert. Kansen pakken en ‘vechten’ is typerend voor Maud. “Ik wil een ritje met je maken op de trekker”, zegt ze resoluut. En ja, natuurlijk krijgt Maud als eerste dat momentje met Evert. Dan vraagt de directe Maud: “Vind je mij leuk?” “Ja goed”, antwoordt Evert. “Ik ben geen grote prater, maar dat geeft niet”, vult hij aan. Hij houdt van stilte. Dat is precies wat zijn andere grote liefde hem geeft. Die kan niet praten. Lekker rustig. Of zoals Evert zegt: “Tja ik zoek liefde, maar ik heb ook een hele grote liefde met koeien. Zo zit ik in elkaar.” Ik ben benieuwd of een van de vrouwen zijn andere grote liefde gaat worden.

Over Monica:
Monica Wardenaar is MensTypes-expert, trainer en schrijfster van het boek Jij past echt bij mij. Ze is bedenker van TypeDating. Tijdens haar workshops of een persoonlijk consult ontdekken singles hoe ze hun ideale partner herkennen. En daardoor sneller vinden. www.menstypes.nl

Meer over