Boer Zoekt Vrouw 2022: Maud verovert Evert en Rob heeft liefdespijn

2 mei 2022 14:34 | columns | Door Monica Wardenaar

© Monica Wardenaar
Onze relatie-expert Monica Wardenaar bespreekt ook dit jaar weer alle afleveringen van Boer zoekt vrouw. Deze week: Voorspellingen en verrassingen bij het laatste en spannende keuzemoment van dit seizoen. Want ja, het is toch wel een verrassing dat Evert uiteindelijk voor Maud kiest. En ook voorspelbaar dat Janine niet vol overgave gaat voor een van haar mannen. Nu maar hopen op magic moments tijdens de citytrip.

Iemand past niet bij je als je geen echte klik voelt. Hopen dat deze later nog komt is wishful thinking. Soms verwar je lichamelijke aantrekkingskracht met de klik. Soort van lust verwarren met liefde. Natuurlijk kun je, zoals Evert, kiezen voor iemand die qua menstype niet met jou matcht. Maar het zal een uitdagende relatie zijn, met de nodige botsingen. Menstypes geeft inzicht en daardoor kans op meer harmonie in de relatie.

Janine probeert Sander

De hele logeerweek was een drama voor Janine, met af en toe een relaxed moment. Vlak voor het keuzemoment doet ze nog een wanhopige poging om meer duidelijkheid te krijgen. Als Christiaan haar aanraakt doet dat wel iets met haar. Toch twijfelt ze of ze genoeg gezien heeft van hem. Voorspelbaar zijn de antwoorden die ze krijgt, want veel verder dan ‘ja, ja, ja-ja-ja, ja komt hij niet. Ze heeft de echte Christiaan wel gezien.

Zoals hij zelf zegt: “Ik heb gewoon laten zien wie ik ben en ja zo ben ik.” Da’s niet genoeg voor haar. Met pijn in haar ogen neemt ze afscheid van hem. Dan maar Sander proberen. “Maar ik wil heel rustig aan doen, elkaar een beetje leren kennen en kijken of er meer in zit,” zegt ze dapper. Geen slechte keuze, want als Sander haar genoeg ruimte geeft gaat er misschien wel iets moois bloeien.

Hans ziet een mooie toekomst

Zo vanzelfsprekend en vertrouwd is het contact tussen deze twee lovebirds. Allebei Jupitertypes met als belangrijkste kenmerken: Harmonie creëren, genieten & gezelligheid en zorgzaamheid. Ook hun positieve karakter hebben ze gemeen. Hans geniet met volle teugen van het fijne gevoel wat hij nu voor de tweede keer in zijn leven meemaakt. Het is hem gegund! Met volle overtuiging corrigeert hij Annette dan ook wanneer ze het glas heffen. “Op hele mooie dagen”, zegt Annette hoopvol.” “Op een hele mooie toekomst”, verbetert hij haar liefdevol. “Dat vind ik echt lief van je”, antwoordt ze geraakt. Overmoedig vervolgt hij: “Gaan we direct weer in de bruidssuite? We hebben de jurk niet bij ons.” “Nee, nee, nee…dan doen we wel zonder jurk”. Ja, dat is beter is zijn antwoord. Wat een goede match…Hans en Annette.

Evert kiest voor Maud

Best een verrassing dat Evert kiest voor Maud. En natuurlijk wordt zij hierdoor direct op de roze wolk gelanceerd, want Evert is immers haar droomman. Arme Nans. Ze dacht toch echt dat Evert haar zou kiezen, maar haar intuïtie bleek niet betrouwbaar. Evert neemt stijlvol afscheid. Blijkt hij toch een man van meer woorden te zijn. Veel mooie woorden zelfs!

Maud en Evert zijn, qua menstypes, geen ideale match. Maud is een Mars en Evert een Mercurius-Saturnus. Een Marstype is direct en een Mercurius indirect. Dat kan nogal botsen. Maud is ook bepalend. “Ik ga die bloemen even in water zetten, ga jij in de hangmat”, commandeert ze. “En dan ga ik hier en dan moet jij daar”, vervolgt ze. Maar ja, die roze brillen zijn wonderdingen. Nu maar hopen dat hij geen kriebels krijgt van deze karaktertrek. En misschien heeft Evert deze aanpak nodig om uit zijn schulp te komen.

Jouke gaat aan het werk

“Elke keer denk ik weer opnieuw: hij is toch echt heel leuk”, zegt Karlijn dromerig. Jouke komt een kijkje nemen in haar leven en hem weer zien laat haar hart sneller kloppen. Dat is wederzijds. Jouke is gewoon blij, zegt hij. Hij is nieuwsgierig naar de boerderij, maar hij had net zo lief met Karlijn alleen in een hutje op de hei kunnen zitten. Met z’n allen aan de keukentafel lunchen. “Het voelt meteen vertrouwd”, zegt Karlijn blij. “Je komt uit dezelfde wereld en de karakters klikken”, concludeert haar vader. Maar het echte werk gaat nu pas beginnen, zoals Jouke zegt. Elkaar beter leren kennen tijdens de citytrip. Wat een feest!

Rob is een open boek

Het blijft wat ongemakkelijk om naar te kijken…Rob en Wendy. Rob een Jupiter-Maan en Wendy een Saturnus-Mars. Niet helemaal elkaars type, maar ook geen totale mismatch. De teleurstelling was op zijn gezicht te lezen toen Wendy koos voor een eigen kamer. Samen op een kamer met iemand die zichtbaar miljoenen vlinders in z’n buik heeft en jij nul is nogal ongemakkelijk. En zeker met zo’n man als Rob, die zichzelf telkens moet herinneren aan: ‘Don’t jump on the other’. Toch best sneu dat hij last begint te krijgen van het gebrek aan gevoel, vlinders en kriebels voor hem. Wendy lijkt immuun voor zijn charmes en versierpogingen. Benieuwd of de citytrip voor een wonder zorgt.

Over Monica:
Monica Wardenaar is MensTypes-expert, trainer en schrijfster van het boek Jij past echt bij mij. Ze is bedenker van TypeDating. Tijdens haar workshops of een persoonlijk consult ontdekken singles hoe ze hun ideale partner herkennen. En daardoor sneller vinden: www.menstypes.nl

Meer over