De eerste afvallers

Boer Zoekt Vrouw 2022: Rob is sprakeloos en Jouke doet het liever alleen

28 maart 2022 14:25 | columns | Door Monica Wardenaar

© Monica Wardenaar
Onze relatie-expert Monica Wardenaar bespreekt ook dit jaar weer alle afleveringen van Boer zoekt vrouw. Deze week werd de eerste afvaller van de logeerweek bekend. Bij Hans is dat Margriet en dat is geen grote verrassing.

Met MensTypes zie je in een oogopslag aan het uiterlijk of iemand een karakter heeft dat bij je past. Elk menstype heeft kenmerkende  karaktereigenschappen. Daarnaast heeft elk type in de basis de karaktereigenschap ruimtenemend of ruimtegevend. In deze aflevering laat Wendy haar ruimtenemende gedrag zien en bij Dinie zie je hoe een ruimtegevend persoon reageert.

De vrouwen van Hans zijn in shock

De dag begon zo mooi. Verse croissantjes en speciaal ingewijd brood. “Het lijkt wel vakantie”, zegt Annette dromerig. Maar al snel werd ze weer in de harde werkelijkheid gelanceerd. Toen Dinie wilde helpen met ‘de paarden vangen’, werd ze afgesnauwd door Hans. Daar schrokken de vrouwen wel van… Was dit nu hun Hansje? Dinie kon wel huilen en Margriet zou dit wel even oplossen, zei ze. “Jij bent wel een baasje hè, zo moet jij niet tegen mij praten”, begint ze haar monoloog. Kenmerkend voor de directe en ruimtenemende Margiet. En ook typerend gedrag voor ruimtegevende Dinie. Zij is conflictvermijdend en laat daarom graag Margriet het woord doen. 

Rob staat even met een mond vol tanden

Wendy wachtte op het juiste moment en vroeg: “Rob, kan jij ook goed luisteren?” BAM! Die zit. Ongemakkelijke stilte. Rob was even van zijn stuk gebracht. “Komt wel even binnen als iemand zegt dat je niet goed luistert”, reageert hij nog wat beduusd. Rob dacht namelijk van wel en Wendy had haar vraagtekens hierbij. Typisch iets voor Wendy om zoiets gewoon te vragen. De andere dames wachten dan ook met ingehouden adem op zijn reactie. Wendy vindt zichzelf ruimtegevend. Dat ben ik niet helemaal met haar eens. Zij is juist hét voorbeeld van een ruimtenemend type. Duidelijk aanwezig in gezelschap. Actief, direct en confronterend. Anders dan zijn andere twee vrouwen, die eerder afwachtend zijn. 

De mannen van Janine verlangen meer aandacht

“Ik zie dat Janine naar Michiel toe trekt. Ik ben niet jaloers. Maar je denkt dan wel: dat kan wel eens wat worden”, zegt Sander een beetje onzeker. Ja, dat zou zeker kunnen. Ze zijn een goede match. Nu Michiel meer zelfvertrouwen krijgt wordt duidelijk dat hij een ruimtenemend type is. Hij zegt: “ik pak steeds meer ruimte, alhoewel ik de andere jongens ook ruimte gun.” Hij is niet meer zenuwachtig en probeert veel bij Janine in de buurt te zijn. Het is voor haar andere logés dan ook lastig om genoeg aandacht te krijgen van haar. Zouden Sander en Christiaan nog op tijd in actie komen? We gaan het zien.

Jouke doet het liever alleen

Het is niet altijd even duidelijk waarom deze boer een vrouw zoekt. Hij stoort zich vrij snel aan mensen. Hij vindt het wel gezellig met zijn enthousiaste dames, maar werkt liever alleen. Wel logisch dat hij het liever allemaal zelf wil doen. Jouke is een type dat denkt het beter te kunnen en te weten. “Ze weten wel wat ze doen hoor. Ik zou het zelf anders doen, maar dat geeft ook niet”, zegt hij. Oke, gelukkig! “Ben je lief”, vraagt Marion. “Hmm, ja ik kan wel lief zijn”, antwoordt hij wat bedenkelijk. Maar als ze vervolgens vraagt: “Ben je knuffelig?” zegt hij resoluut: “Nou dat hoeft niet zo van mij”. Typerend voor Jouke, door de Saturnus kenmerken in zijn karakter. 

Evert gaat voor oppervlakkig

“Ik krijg steeds een betere indruk van alle drie”, zegt Evert wat voorzichtig. Hij vindt dat je door oppervlakkige gesprekken iemand beter leert kennen. Ben benieuwd. Zal hij tegen Maud zeggen: “ik vind je wel leuk hoor!” Dat zou ze leuk vinden, want ze is nog nooit versierd. “Ik heb het altijd gedaan”, legt ze uit. Ja logisch, je krijgt de kans niet bij haar. Voordat je het weet ben je versierd! Maud is een ruimtenemend type. Direct, stoer en bepalend. “Kom, wij gaan even lekker op de bank”, zegt ze tegen Evert. “Zo en nu lekker de pootjes omhoog”, beslist ze verder. “Eh, nee liever niet”, stamelt hij er nog net op tijd uit.

Over Monica:

Monica Wardenaar is MensTypes-expert, trainer en schrijfster van het boek Jij past echt bij mij. Ze is bedenker van TypeDating. Tijdens haar workshops of een persoonlijk consult ontdekken singles hoe ze hun ideale partner herkennen. En daardoor sneller vinden. www.menstypes.nl

Meer over