Boer Zoekt Vrouw 2022: Vlinders, verliefdheid en vertrouwen in de liefde

16 mei 2022 16:32 | columns | Door Monica Wardenaar

© Monica Wardenaar
Toch geen verrassingen meer op de reünie van Boer Zoekt Vrouw 2022. Rob komt alleen en Janine komt met Sander. Vier boeren zijn over de top happy en een boer wat verdrietig. Van de in totaal tien boeren hebben zeven de liefde gevonden. Niet slecht! “Een top oogst”, zoals Yvon dat noemt.

Met MensTypes ontdek je hoe je op een andere manier naar iemand kan kijken. Hierdoor herken je aan het uiterlijk of iemand echt bij je past. Dat klinkt misschien niet sexy. Toch vergroot het de kans op ‘een relatie voor de rest van je leven’. Er zijn dertien menstypes en twee types zijn serieus relatiemateriaal: je maximale aantrekking en hetzelfde type als jij. Met deze twee heb je een magische klik. Bij hen voel je niet alleen sterke lichamelijke aantrekkingskracht, maar ook karakters zijn een match.

Hans stopt met denken en vindt liefde

Toen Dinie besloot te vertrekken stortte de wereld van Hans een beetje in. Zijn toekomstbeeld met een paardenmeisje in een keer foetsie. Veel tijd om te treuren was er niet, want hij had nog een andere logé. Hans ontdekte dat hij zijn denken moest uitschakelen en zijn gevoel moest volgen. En dat gevoel bracht hem in de armen van Annette.

Geen paardenmeisje uit de buurt, maar de ideale partner voor Hans. Ze zijn allebei Jupitertypes en hun karakters passen bij elkaar. Plezier maken, veel humor, zorgzaamheid, genieten, begrip, acceptatie en positiviteit beschrijven deze match. “We hoeven elkaar maar aan te kijken en we weten wat we willen”, zegt Hans. Kenmerkend voor twee menstypes die echt bij elkaar passen.

Janine is verliefd op haar ‘tegengas-man’

Ze was op zoek naar een pittige partner. Een zelfverzekerd exemplaar. Lang, gedreven en iemand die haar tegengas geeft. En daar stond hij: Sander! Bijna stapte ze in haar veilige valkuil toen ze dreigde te kiezen voor lieve Christiaan. Janine is een Maan-Venus en Christiaan is een Jupiter-Maan. Twee Maantypes die zich tot elkaar aangetrokken voelen. Een rustige goede match, als dat is wat je wilt.


Sander is een Mercurius-Saturnus. Saturnus is de maximale aantrekking van de Maan. Ze passen bij elkaar. Alleen de Mercuriuskenmerken van Sander zoals ongeduld, onrust en druk zijn, kunnen botsen met het rustige Maankarakter van Janine. Toch had ze het lef te gaan voor deze tegengas-man en daarmee vond ze een nieuwe liefde, haar ideale partner!

Jouke vindt de liefde van zijn leven

Karlijn is een Maan-Venus, hetzelfde type als Janine. Jouke is een Mercurius-Saturnus, hetzelfde type als Sander. Het verschil tussen deze twee mannen is dat Sander meer Mercuriuseigenschappen heeft en Jouke meer Saturnuseigenschappen. Daarom komt Jouke vaak over als een ‘botte boer.’ Direct, uitgesproken, betweterig. Maar hij is ook kei lief, attent en romantisch, zoals Karlijn zegt. Ook leerde zij al snel zijn liefdevolle, begripvolle warme kant kennen.

Toch hoeft hij niet in het openbaar klef te doen, zoals hij dat noemt. Dit is een Saturnuskenmerk en past goed bij het Maankarakter van Karlijn. Jouke wilde aan zijn Boer Zoekt Vrouw avontuur iets overhouden voor de rest van zijn leven. Ik denk dat dit aardig gelukt is en hij in Karlijn de vrouw van zijn leven heeft gevonden.

Rob blijft geloven in de liefde

Rob is op Wendy en Wendy is niet op Rob. Elke aflevering werd dat steeds duidelijker. Hoe harder Rob zijn best deed, hoe meer Wendy ging twijfelen. Ze kon de WOW maar niet vinden. Best sneu voor Rob die alles uit de kast heeft gehaald om zijn geliefde te veroveren. “Rob, ik voel het niet voor jou”, zei Wendy uiteindelijk tegen hem. Dat was voor hem het stopsein … dit ging ‘m echt niet worden.

Rob is een Jupiter-Maan en Wendy een Saturnus-Mars. Saturnus en Maan passen bij elkaar. Maar in de liefde is meer nodig dan matchende menstypes. De WOW zoals Wendy dat noemt. Maar Rob is niet verbitterd door de teleurstellende Boer Zoekt Vrouw ervaring. Hij gelooft nog steeds in de liefde. En in die ene speciale vrouw die hem accepteert zoals hij is, mèt zijn ‘jump on the other’ neiging.

Evert en Maud zijn in love

Zijn zus vond dat een rustig type het best bij haar broer past. Ze hoeft ook niet heel erg gebekt te zijn. En dan…komt hij thuis met Maud! Een bijzondere combinatie. Evert is een Mercurius-Saturnus en Maud is een Mars. Ze zijn qua menstype geen ideale match, maar zij is waarschijnlijk precies wat hij nodig heeft om open te breken.

Of zoals hij zegt: “Zoals Sander is voor Janine, zo is Maud voor mij”. Maud is open en praat makkelijk. Evert zocht een vrouw die open is, humor heeft en makkelijk over gevoel praat. In Maud heeft hij die vrouw gevonden. En Maud … zij is übergelukkig op de boerderij en supergelukkig met haar Evert.

Over Monica:
Monica Wardenaar is MensTypes-expert, trainer en schrijfster van het boek Jij past echt bij mij. Ze is bedenker van TypeDating. Tijdens haar workshops of een persoonlijk consult ontdekken singles hoe ze hun ideale partner herkennen. En daardoor sneller vinden. www.menstypes.nl

Dit was helaas alweer de laatste aflevering van de Boer Zoekt Vrouw-column van Monica Wardenaar 

Meer over