Speeddates

Boer Zoekt Vrouw 2023 afl 3: Giechelend en zenuwachtig kiezen de boeren en boerinnen hun dagdates

25 september 2023 13:31 | columns | Door Irma Tomas

Het grote kiezen is begonnen. Tien potentiële partners kiezen uit alle liefdesbrieven bleek voor enkele kandidaten een hele opgave. Maar vijf briefschrijvers uitnodigen voor een dagdate ging ze makkelijker af. En nu maar ‘fingers crossed’, dat de ware ertussen zit.

MensTypes

Als je de keuzes van de deelnemers bekijkt vanuit MensTypes zou het best kunnen gaan vlammen dit seizoen. MensTypes is een methode waarmee je op een andere manier naar mensen kijkt. Er zijn 13 types, 7 klassieke en 6 gecombineerde. Je herkent ze aan hun specifieke uiterlijk en kenmerkende karaktereigenschappen.

TypeDating

Als je weet welk type je bent, weet je ook wie wel of niet bij je past. De menstypes die het allerbest bij je passen zijn het tegenovergestelde type (je maximale aantrekking) én je eigen type. Met deze twee heb je altijd een klik. Niet alleen voel je fysieke aantrekkingskracht, maar ook karakters zijn een match.

Giechelend maakt Bernice haar keuze

Na het spitten door haar brieven was Bernice wat depri geworden. “Het gaat gewoon nooit lukken”, zei ze bedeesd. Maar nu staat ze er positief in en zegt ze voorzichtig: “misschien gaat het wèl lukken”. Ze zou zomaar eens gelijk kunnen hebben. Al haar vijf mannen zijn potentiële lovers en twee springen eruit. Ze heeft Victor, haar tegenovergestelde type én Ype Jacob, haar eigen type uitgenodigd.

Soms zegt Haico…niets

Haico verklapte Yvon dat hij soms niet weet wat te zeggen. Niet handig als je op een speeddate dichtklapt.  Gelukkig hielpen de dames hem erdoorheen. Sommige waren zelfs nog zenuwachtiger dan hij, zei hij bijna opgelucht. Ook Haico heeft potentiële geliefdes uitgekozen voor de dagdate. Niet alle vrouwen zijn een ideale match, maar eentje steekt er toch wel bovenuit…Ellen, zijn tegenovergestelde type.

Claudia vindt haar type

Er was niet een speciaal type, zei Claudia in de vorige aflevering. Of…misschien toch wel? Want de vijf mannen met wie ze graag op dagdate wil, hebben overeenkomsten. Ze heeft bepaalde types uitgenodigd en als je op een andere manier kijkt, zie je dat meteen. Twee passen het best bij haar. Ze heeft Jan-Willem een tegenovergesteld type én Paul haar eigen type uitgenodigd.

Richard kan vlees niet missen, maar kiest toch voor vega

Wel vlees, geen vlees! Minder vlees, helemáál geen vlees…dat was toch wel een dingetje voor Richard. Hij had een heel kleurenschema bedacht om hem te helpen de juiste keuze te maken. Maar zijn ‘vega-vrouw’ gooide wat roet door het eten. Yvon schoot te hulp en daardoor liet hij zijn keuze niet beïnvloeden door zijn vlees voorkeur. Al zijn vrouwen zijn relatiemateriaal, al springt er eentje bovenuit… Robin, zijn eigen type. En inderdaad, dat is de 'vega-vrouw'.

Piet is een ijverige leerling

Yvon was onder de indruk van de vele aantekeningen die Piet had gemaakt. Hij had zijn huiswerk goed gedaan! Maar nu de praktijk: wat gaat hij doen? “Misschien een beetje flirten”, stelde Yvon voor. Dat was volgens Piet een optie en daar bleef het ook bij. De vrouwen van Piet zijn geen ideale match voor hem, maar potentiële partners zitten er wel bij. We gaan het zien.

Monica Wardenaar

Monica Wardenaar is relatiedeskundige, TypeDating expert en schrijfster van het boek Jij past écht bij mij. In een persoonlijk consult of workshop leert ze singles hoe ze hun ideale partner vinden. En tijdens TypeDiscovery trainingen ontdek je hoe je MensTypes toepast bij het versterken van je werk- en privé relaties.

Meer over