Monica Wardenaar

Boer Zoekt Vrouw 2023: Claudia is in de zevende hemel en Bernice blijft veilig thuis

20 november 2023 13:19 | columns | Door Irma Tomas

Onze relatie-expert Monica Wardenaar bespreekt ook dit jaar weer alle afleveringen van Boer zoekt vrouw voor ons. Gaat het nog goed komen met Haico en zijn Richard en Robin wel een goede match?

Samen zijn en elkaar beter leren is het doel van de citytrip. Maar niet voor elk koppel is het een gezellige en ontspannen ervaring. Bij Claudia en Paul zit het wel goed, maar ik vraag me af of Haico wel een goede keuze heeft gemaakt.

Uiterlijk is belangrijk

Natuurlijk is uiterlijk belangrijk, want je moet iemand wel aantrekkelijk vinden. Maar innerlijk is net zo belangrijk. Dit wordt pijnlijk duidelijk tijdens de trip van Haico en Jasmijn. De romantiek en verbondenheid is nog ver te zoeken. Het lijkt een mismatch…een magneet die op het allerlaatste moment toch afstoot in plaats van aantrekt. Met MensTypes ontdek je of karakters een match zijn. Want als karakters te veel botsen is er veel onbegrip en dit is geen goede basis voor een langdurige relatie.

Piet is gelukkig

Piet en Anke genieten van hun citytrip. Piet is blij met Anke. Tijdens de trip laat ze regelmatig haar ruimtenemende en bepalende Mars karakter zien. “Oh een juwelier, daar gaan we heen”, zegt ze resoluut. En als Piet al aan z’n gebakje wil beginnen, fluit ze hem terug. “Hee, even wachten totdat we de cappuccino hebben”, zegt ze commanderend. Piet vindt haar duidelijk. Hij vindt het prettig dat ze zegt wat ze wel en wat ze niet wil. “Ik spartel dan eerst tegen, maar…ga het misschien wel doen”, verheldert hij. Als Piet er zo mee omgaat zal het vast goed blijven gaan…

Claudia vindt haar droompartner

Alles goed bij Claudia. Ze heeft een keuze gemaakt en René begreep het. Wat hij en Claudia hadden, was niet genoeg en daar heeft hij vrede mee. Paul was overrompeld door haar keuze…voor hem. Even leek het erop dat hij niet blij was en alle toenadering van Claudia moest komen. Gelukkig legde hij later uit dat hij ‘de handrem’ nog aangetrokken had. Maar nu vol voor Claudia wil gaan. Claudia is helemaal blij met Paul. “Er is gewoon een klik, een connectie…zelfde cup of tea”, zegt ze met een big smile. Ze heeft gelijk. Ze zijn inderdaad hetzelfde…menstype. Daarom voelt het zo vertrouwd en vanzelfsprekend. En hebben ze weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen.

Haico is onzeker

Een veelzeggend begin: Jasmijn wil een eigen kamer. “Alles op z’n tijd”, zegt een begrijpende Haico. Maar er is meer. Jasmijn krijgt het benauwd. Het is nu wel heel serieus, denkt ze. Heb ik of hij wel de juiste keuze gemaakt, vraagt ze zich af. Daar begin ik ook aan te twijfelen. De Venus karaktereigenschappen van Haico en Jasmijn zijn een match. Maar Maan-Venus Jasmijn laat nu wel veel Maan karaktereigenschappen zien. En die passen niet goed bij de warme Venus-Mercurius Haico. Ze wordt steeds afstandelijker en koeler. Pijnlijk te zien hoe de onervaren Haico hier zichtbaar onzeker van wordt. Ze proberen de sfeer losser te krijgen door leuke dingen te doen, maar het blijft ongemakkelijk. Als de match er in de basis niet helemaal is, lost leuke dingen doen dat niet op.

Richard mag in de honeymoon suite

Geen ingewikkeld gedoe en aparte slaapkamers bij Richard en Robin. Gewoon gezellig logeren in de bruidssuite. “We kunnen allebei niet benoemen waarom het leuk is samen, maar we voelen het wel allebei zo”, legt Robin uit. Richard bevestigt dit. “Het voelt echt vertrouwd”, zegt hij. Vooral Robin is verbaasd over hoe relaxed, gezellig en vertrouwd hun contact is. Het is eenvoudig te verklaren. Richard en Robin zijn hetzelfde menstype: allebei zijn ze Jupiter. Ze zitten op dezelfde golflengte en hebben weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen. Perfect match!

Bernice blijft nog even alleen

Niet kiezen is ook een keuze. En dat is precies wat Bernice deed. Niet helemaal onverwachts, maar uiteindelijk wel begrijpelijk. Ze had “iets” willen voelen en ze had graag kriebels gehad. Maar zoals ze zelf zegt: “ik wil wel dat ze er zijn, maar ze zijn niet gekomen.” Ype Jacob vond het allemaal heel stoer van haar en stelde: “wat er niet is, is er niet.” En ook Johan zei begrijpend: “Als het er niet is, is het er niet”. Maar makkelijk zal het niet zijn voor ze. Beiden zijn een goede match en hebben kriebels in overvloed. Maar Bernice heeft behoefte aan een time out. Terug ‘in haar schulp’, veilig en vertrouwd.

Over Monica Wardenaar

Monica Wardenaar is relatiedeskundige, TypeDating expert en schrijfster van het boek ‘Jij past écht bij mij’. In een persoonlijk consult of workshop leert ze singles hoe ze hun ideale partner vinden. En tijdens TypeDiscovery trainingen ontdek je hoe je MensTypes toepast bij het versterken van je werk- en privé relaties.

Meer over