Tweede keuzemoment

Boer Zoekt Vrouw 2023: Haico heeft het moeilijk en Claudia voelt geen kriebeltje

30 oktober 2023 12:50 | columns | Door Irma Tomas

Onze relatie-expert Monica Wardenaar bespreekt ook dit jaar weer alle afleveringen van Boer Zoekt Vrouw voor ons. Zij weet precies welke mannen en vrouwen bij de boeren passen. In deze aflevering: het tweede keuzemoment.

Claudia en Haico hebben ook hun keuze gemaakt. Geen verdriet en dikke tranen bij Wendy en Bob, alleen even de teleurstelling wegslikken. Bob was blij dat hij ‘weer kon voelen’ voor iemand. Een sensationele ervaring noemde hij het en Wendy had al een voorgevoel. Inderdaad, soms wordt de klik geen kriebel…

Het geheim van de klik

Elke succesvolle relatie begint met een echte klik. Je voelt een bepaalde aantrekkingskracht bij iemand. Volgens MensTypes betekent deze klik dat karakters bij elkaar passen. Daarom voelt het contact vertrouwd en vanzelfsprekend. En bij een liefdesrelatie wordt die klik een kriebel. Ook bij de logees van de boeren en boerinnen is duidelijk te zien wie er een echte klik hebben, op basis van menstype. Zoals Bob met Rene en Paul. Of wie er geen klik hebben, zoals Ellen en Jasmijn.

Bernice voelt niets

Bij Bernice gaan de gesprekken nog steeds moeizaam. Ze krijgt het niet voor elkaar om gewoon met haar logees te praten en elkaar beter te leren kennen. Haar mannen proberen contact te maken, maar Bernice voelt zich nog steeds ongemakkelijk. Johan heeft al kriebeltjes en Ype Jacob voelt steeds meer vlinders. En onervaren Bernice… die voelt nog helemaal niets en die vraagt ook bijna niets! Kiezen met wie je je leven wilt delen is een belangrijke keuze. Wel zo fijn om dan te weten wat voor vlees je in de kuip hebt…

Het kabbelt voort bij Piet en Richard

Bij Piet en Richard lukt het ook nog niet zo goed om op een dieper level contact te maken met hun vrouwen. Ze hoeven hun aandacht nog maar over twee vrouwen te verdelen. Toch gaat dat moeizaam en blijft het bij nietszeggend gebabbel. Piet is een Jupiter-Maan en Richard een Jupitertype. Beiden hebben de neiging het oppervlakkig te houden en afwachtend te zijn. Tja, dan gebeurt er niet zoveel en leer je elkaar niet beter kennen. Dan doet de onervaren Haico het een stuk beter. Op zijn boerderij echte gesprekken en meer diepgang.

Haico heeft een moeilijk momentje

Haico dacht dat hij niet aantrekkelijk was. Het raakte hem toen Yvon concludeerde dat ‘hij er mocht wezen’. En dat zijn logees hem echt leuk vinden. Maar ook hij moest een keuze maken. Hij besloot dat Wendy haar koffers kon pakken. Wendy is een Marstype en Ellen is een Mars-Jupiter. Ze hebben een klik en hun afscheid was warm en vriendschappelijk. Ellen heeft helemaal gelijk als ze zegt: “Jasmijn en ik zijn echt heel verschillend.” Want ze zijn niet helemaal elkaars type en hebben geen echte klik. Ellen is duidelijk aanwezig en daardoor wordt Jasmijn onzeker en nog stiller.

Volgens MensTypes zijn Ellen en Haico elkaars maximale aantrekking. Een goede match. Jasmijn ziet hun klik. Ze voelt zich genegeerd en legt Haico haar twijfels voor. Hij maakt de ongeruste Jasmijn duidelijk dat hij nog geen definitieve beslissing heeft genomen. En dat hij haar ook heel leuk vindt! Grote vraag is dus: wat zoekt Haico in een partner en wat verwacht hij van een relatie. Want ook Jasmijn past bij Haico.

Claudia voelt geen speciaal kriebeltje

Claudia twijfelt niet meer: Bob mag naar huis. Geen verrassing dat hij als eerste vertrekt. Wel een teleurstelling voor hem dat Claudia geen speciale kriebel voelt. En dat is wat ze graag wil: ‘kriebels krijgen van een van haar logees.’ “Gewoon… samen dingen doen, samen eten en samen iets opbouwen”, zegt ze verlangend. Het lijkt alsof Paul haar heeft verleid met zijn kookkunsten. Gaat de liefde van Claudia door de maag? Ze zijn beiden Mercurius-Saturnus types. Het zou ‘een match made in heaven’ kunnen zijn. Met veel vlinders en kriebels…

Over Monica

Monica Wardenaar is relatiedeskundige, TypeDating expert en schrijfster van het boek Jij past écht bij mij. In een persoonlijk consult of workshop leert ze singles hoe ze hun ideale partner vinden. En tijdens TypeDiscovery trainingen ontdek je hoe je MensTypes toepast bij het versterken van je werk- en privé relaties.

Meer over