Column

Boer Zoekt Vrouw 2023: Haico gaat voor Jasmijn en Richard luistert naar zijn gevoel

13 november 2023 11:55 | columns | Door Irma Tomas

Onze relatie-expert Monica Wardenaar bespreekt ook dit jaar weer alle afleveringen van Boer zoekt vrouw voor ons. Zij weet precies welke mannen en vrouwen bij de boeren passen. In deze aflevering: de laatste keuzes zijn gemaakt. 

Geen keuzestress meer bij de mannen. De boeren hebben hun droomvrouw gevonden. Het hoofd en het hart van de boerinnen maken nog wel overuren. Voor hen geldt nog steeds de vraag: wie moet ik kiezen en wie past het best bij mij?

MensTypes & de ideale match

Elk menstype heeft twee types die het best passen. Je maximale aantrekking en hetzelfde type jij. Deze passen bij je omdat jullie karakters matchen. Als je weet welk menstype je bent, weet je meteen wie jouw ‘perfect match’ is. Dat zie je aan het uiterlijk. En deze typerende uiterlijke kenmerken veranderen nooit, ook niet als je ouder wordt. Zoals een labrador nooit een poedel wordt, zal een Venustype nooit een Marstype worden.

Piet is in de wolken

"Mijn gevoel is gegroeid de laatste dagen", zegt een blije Anke. Zij is de vrouw die Piet zocht én heeft gevonden. Met beide vrouwen kon hij het goed vinden. Maar zoals hij zelf zegt: "Anke staat ietsje dichter bij me". Dat was al vanaf het begin duidelijk en dat juist zij kriebeltjes krijgen van elkaar is mooi. Leuke, lieve Gea zou qua menstype een betere match zijn. Zij heeft, net als Piet, Jupiter eigenschappen. Maar Piet valt niet op hetzelfde type als hij is. Hij gaat het voor het ruimtenemende en bepalende Marstype Anke.

Haico wil Jasmijn

Ook Haico heeft zijn droomvrouw gevonden. Hij kiest voor Jasmijn. De koele Maan-Venus Jasmijn en de warme Venus-Mercurius Haico… een uitdagende combi. En toch passen ze bij elkaar. Verdrietige Ellen mag weer met haar camper op pad. Ellen en Haico hebben duidelijk een echte klik. Zij zijn elkaars maximale aantrekking. Maar Haico voelt meer voor Jasmijn. Zij hebben Venus karaktereigenschappen gemeen. Een duidelijk voorbeeld van dat je niet zomaar verliefd wordt, ook al is iemand jouw maximale aantrekking. Dat zou ook wel heel makkelijk zijn.

De missie van Richard is geslaagd

De knoop die Richard in zijn maag had is eruit. Hij heeft zijn keuze gemaakt en z’n ideale vrouw gevonden. Ook hij had met zijn beide logees een klik. Hij voelt alleen voor de een meer dan voor de ander. Richard kiest voor Robin, die aan Yvon verklapte dat er bij haar inmiddels al kriebels en gevoelens zijn. Richard en Robin zijn beiden Jupitertypes, dus dat het vertrouwd voelt is logisch. Nog wat onwennig samen, maar Richard en Robin stralen. Missie geslaagd!

Bernice is misselijk van de zenuwen

Het wil maar niet lukken bij Bernice. Nog steeds geen gevoelens, maar ook geen gedachtes. Gewoon… niets. Ze voelt zich niet op haar gemak. Ja, dat is duidelijk. En dat maakt haar zeker niet aantrekkelijker. Steeds meer down en in zichzelf gekeerd vraagt ze zich af: "is het leuk? Is het meer dan leuk?" En haar logees wachten geduldig af. Met allebei al vlinders in hun buik begrijpen ze de strijd van Bernice. Ben benieuwd of ze überhaupt op citytrip gaat…

Twijfelkont Claudia

Het huilen staat Claudia nader dan het lachen. Ze wist het zo zeker en nu twijfelt ze weer. Is het René of Paul? Ze weet het niet. Ze ziet met allebei een toekomst. Dan maar aan haar logees vragen of ze zichzelf willen pitchen. Daar werd ze niet wijzer van. Beide heren hadden al kriebels en verschijnselen van verliefdheid. Paul ziet het wel zitten en René wil er wel voor gaan. Arme Claudia, terug bij af! Het is ook zeker niet makkelijk te moeten kiezen tussen twee mannen die verschillend zijn, maar wel allebei bij je passen. En haar aanvullen op hun eigen manier.

Over Monica

Monica Wardenaar is relatiedeskundige, TypeDating expert en schrijfster van het boek Jij past écht bij mij. In een persoonlijk consult of workshop leert ze singles hoe ze hun ideale partner vinden. En tijdens TypeDiscovery trainingen ontdek je hoe je MensTypes toepast bij het versterken van je werk- en privé relaties.

Meer over