Boer Zoekt Vrouw 2023: Paniek en nu al verlammende keuzestress

18 september 2023 13:53 | columns | Door Irma Tomas

De tweede aflevering van het dertiende seizoen start meteen met keuzestress. Dat belooft wat! Bernice uit Zweden moest kiezen uit 430 mannen en dat bracht haar volkomen uit balans. Haar hoofd maakte overuren en door al die brieven raakte ze totaal geblokkeerd! Uiteindelijk kon ze makkelijker kiezen door niet te focussen op de brieven, maar op de foto’s. De simpele vraag van Yvon: “Zou je het leuk vinden als hij volgende week voor je staat”, bracht verlichting.

Met deze brief heeft Richard geen klik

Door een brief te bestuderen ontdek je niet of je een klik met iemand zult hebben. Zoals Richard tegen zijn vriend zei: “ik weet het niet, ik had er gewoon geen klik mee, ik kan het niet omschrijven.” Logisch, want een klik is iets wat je voelt in real life. Die moet je niet willen vinden in een brief. Aan de verhitte hoofden van Richard en Bernice zie je dat lezen, vergelijken en analyseren ze niet verder brengt. Het is volgens Richard zelfs ‘een aanslag op je leven dat je door de brieven heen moet.’

Een gouden tip

De tip van Yvon aan Bernice was zo gek nog niet. Stap voor stap beslissen of je iemand wilt ontmoeten en beter wilt leren kennen. Naar het uiterlijk kijken is dan een goede eerste stap. Maar dan wel met compleet andere ogen! Want als je dat doet zie je of iemand een potentiële partner is. (For life…zoals waar de meeste deelnemers naar verlangen)

Claudia heeft geen type

Vol vertrouwen begint Claudia aan haar Boer Zoekt Vrouw avontuur. Ze heeft er zin in en kiest voor tien totaal verschillende mannen, blijkt. “Nee, er is niet een speciaal type. De een heeft dit en de ander dat”, legt ze Yvon uit. Hmm…ik denk dat iedereen, wellicht onbewust, een of twee types heeft. Maar nee, Claudia niet. Ook zij laat zich ook liever leiden door intrigerende liefdesbrieven. We gaan het zien!

Vallen op het verkeerde type

Veel mensen vallen voor een type dat bij ze past. Zoals bijvoorbeeld Steffi uit seizoen 2018. Ze koos voor Roel, Harold en Kevin: menstypes die bij haar passen. En uiteindelijk was Roel haar ware. Maar soms val je (telkens) voor de verkeerde. Zoals Rob uit seizoen 2022. Hij koos voor drie logees die qua menstype geen goede match zijn. Hij vond in deze drie vrouwen dan ook niet de liefde van zijn leven.

Geen keuzestress voor Piet en Haico

Met vierentwintig dames voor Piet en achttien enthousiaste vrouwen voor Haico raakte hun hersenpan niet in ‘overdrive.’ Rustig en ontspannen bekeken ze de foto’s en lazen ze de brieven met hun hulptroepen. Natuurlijk zijn de liefdesverklaringen en profiel van de brievenschrijvers een belangrijke toevoeging. Maar het begint met kijken naar de foto’s. De brieven zijn een bevestiging van wat je ziet. Bij speeddates zien we of de boeren en boerinnen de juiste keuzes hebben gemaakt. Ben benieuwd!

Monica Wardenaar is relatiedeskundige, TypeDating expert en schrijfster van het boek ‘Jij past écht bij mij’. In een persoonlijk consult of workshop leert ze singles hoe ze hun ideale partner vinden. En tijdens TypeDiscovery trainingen ontdek je hoe je MensTypes toepast bij het versterken van je werk- en privé relaties.

Meer over