Column

Boer Zoekt Vrouw 2023: Piet is dolverliefd en Claudia is in tweestrijd

6 november 2023 11:55 | columns | Door Irma Tomas

Onze relatie-expert Monica Wardenaar bespreekt ook dit jaar weer alle afleveringen van Boer zoekt vrouw voor ons. Zij weet precies welke mannen en vrouwen bij de boeren passen. In deze aflevering: het laatste keuzemoment

Nu het laatste keuzemoment dichterbij komt slaat de twijfel toe. Vragen als ‘wie gaat er mee op citytrip’ en ‘maak ik wel de goede keuze’ houden de boeren en boerinnen uit hun slaap. Maar ze zullen ook een logee teleurstellen en misschien zelfs verdriet doen…geen leuk vooruitzicht.

Met MensTypes ontdek je of karakters matchen

Wie past bij mij? Deze vraag spookt door het hoofd van de kandidaten. Beslissen of je je leven met iemand wilt delen is geen makkelijke keuze. Want hoe weet je of iemand echt bij je past? MensTypes helpt je om op een andere manier naar een potentiële partner te kijken. Hierdoor ontdek je of iemand een karakter heeft dat bij je past. Daarnaast moet je weten wat je wilt. Hoe kun je je droompartner vinden als je niet weet wat je zoekt in een partner en verwacht van een relatie. En twijfel is killing. Want Cupido kan onmogelijk z’n liefdespijlen afschieten als hij niet weet waarop hij ze moet richten.

Piet is verliefd

Geen twijfel bij Piet. Anke is de vrouw van zijn dromen! En het lijkt alsof Ank zijn liefde beantwoordt. Die kus! Dat was precies wat ze nodig had. Ze had al eerder aangegeven dat ze Piet wilde aanraken om te ontdekken of hij haar man zou kunnen zijn. Piet en Anke zijn geen ideale match. Piet is een Jupiter-Maan. En het afwachtende Maan karakter van Piet kan botsen met het doortastende Mars-karakter van Anke.

Eindelijk kan Bernice ontspannen

Ook geen twijfels bij Bernice. Het lijkt alsof ze nog helemaal niet bezig is met het beslissende keuzemoment. Ze is allang blij dat ze niet meer vlucht. Zoals ze zelf zegt: “Nu ren ik niet meer weg.” Ze staat er positief in, zegt ze. Die houding blijkt sfeerbepalend te zijn. Ze voelt zich ontspannen. Het lijkt alsof ze meer ziet in Ype Jacob. Hij is hetzelfde type als Bernice. Dat voelt veilig en vertrouwd. Het contact met Johan is ‘spannender’ en… misschien te ver uit haar comfortzone.

Claudia is in tweestrijd

Volop twijfel op de boerderij van Claudia. 'Ik ga voor Paul', zegt Claudia. Ze wist het zeker. Ik begrijp de aantrekkingskracht, want hij is hetzelfde type als zij. Maar door de Jupiter karaktereigenschappen van René raakt Claudia in de war. Ze voelt ook aantrekkingskracht, want Jupiter en Mercurius zijn elkaars ‘opposite attraction’. Ze klinkt wanhopig als ze René vraagt: “Hoe kun je me overreden dat ik voor jou ga.” Eigenlijk zou Claudia zichzelf een aantal vragen moeten stellen. Ben benieuwd voor wie ze uiteindelijk kiest.

Haico is in dubio

Bij Haico slaat de twijfel toe. Beide vrouwen passen bij hem. Met allebei heeft hij een klik en voelt hij aantrekkingskracht. Maar wie moet hij kiezen? Hij ligt er wakker van. 'Ellen praat makkelijk en is open', zegt hij. Jasmijn is wat stiller én kan jaloers zijn. Daarnaast wordt Haico wat onzeker door het leeftijdsverschil, ook al vindt Jasmijn dat geen probleem. Hij zal minder slapeloze nachten hebben als hij weet wat hij wil in een relatie, en wat hij zoekt in een partner.

Richard is op zoek naar signalen

Ook Richard twijfelt en vindt kiezen tussen zijn twee dames lastig. Hij probeert signalen van de vrouwen op te pakken om orde in de chaos te scheppen. De chaos in zijn hoofd? Hij zegt dat hij een dame heel leuk vindt. Maar als hij dan weer bij de andere is, vindt hij ook haar leuk! Maar leuk is volgens mij niet het juiste woord in dit stadium. Misschien wordt de keuze makkelijker als hij gaat voelen en op een rijtje zet wat hij verlangt in een relatie en zoekt in een partner…

Over Monica

Monica Wardenaar is relatiedeskundige, TypeDating expert en schrijfster van het boek Jij past écht bij mij. In een persoonlijk consult of workshop leert ze singles hoe ze hun ideale partner vinden. En tijdens TypeDiscovery trainingen ontdek je hoe je MensTypes toepast bij het versterken van je werk- en privé relaties.

Meer over