Logeerweek

Boer Zoekt Vrouw 2023: Slapeloze nacht en saaie stiltes op de eerste logeerdag

16 oktober 2023 12:55 | columns | Door Irma Tomas

Onze relatie-expert Monica Wardenaar bespreekt ook dit jaar weer alle afleveringen van Boer zoekt Vrouw voor ons. Zij weet precies welke mannen en vrouwen bij de boeren passen. In deze aflevering: de logeerweek is nog wat onwennig.

De kop is eraf en de logees hebben de eerste dag en nacht overleefd. Veel deelnemers moesten het doen met een onrustige, slapeloze nacht. Gedachten bleven door het hoofd spoken. ‘Wat moet ik zeggen, wat moet ik vragen?’ ‘Doe ik het wel goed, zeg ik geen rare dingen?’

MensTypes

MensTypes vertelt iets over je essentie, over je aangeboren karakter. Elk type heeft twee basis karaktereigenschappen: actief of passief en positief of negatief. Een actief menstype is ruimtenemend en bepalend. Een passief menstype is ruimtegevend en afwachtend.

Deze karaktereigenschappen komen duidelijk naar voren in je relaties. Neem je initiatief of wacht je af. Laat je iemand uitpraten of onderbreek je regelmatig. Ook bij de boeren, boerinnen en hun logees komt deze geaardheid regelmatig naar boven.

Bernice blijft stil

De gezelligheid en ontspannen sfeer is nog ver te zoeken bij Bernice en haar boys. Zelfs Yorick vindt het lastig de stilte te doorbreken. Hij is een actief Marstype. Maar zoals hij bekende: “Ik hou me in.” Bernice is van nature een passief type. Ze neemt niet vanzelfsprekend initiatief. Ze vertelt dat ze bijna altijd alleen is en ‘Het Gevoel’ niet kent en nog nooit heeft gehad. Tja…dat maakt het er voor haar niet makkelijker op. Toch vraag ik me dan af waarom ze zich heeft aangemeld voor dit liefdesavontuur…

Haico kan niet alleen zijn

Hij dacht dat hij alleen oud zou worden. Maar Haico heeft ontdekt dat hij niet alleen kan zijn en het fijn vindt om iemand om zich heen te hebben. Kiest hij voor de directe en actieve Mars-Jupiter Ellen? Of valt hij voor de passieve en afwachtende Maan-Venus Jasmijn? Zij is hetzelfde type als Bernice en vindt het in groepen vaak lastig haar plek te vinden. Jasmijn wordt dan stiller en laat zich makkelijk ‘ondersneeuwen’ door ruimtenemende types. “Soms vind ik het wel lastig. Want dan heb je idee dat je jezelf niet helemaal aan iemand kan laten zien, omdat je niet zo bent”, legt ze rustig uit.

Richard gaat op ontdekkingstocht

Volgens Richard klikt het met zijn dames redelijk goed. Hij wil nu gaan ontdekken wie hij het leukst vindt. Ben benieuwd hoe hij dat gaat aanpakken. En of hij de juiste vragen zal stellen. Want tot nu is het gezellig, maar ook oppervlakkig. Een beetje meer diepgang is wel nodig. Of zoals Robin het verwoordt: “We moeten elkaar nog vinden.”

Claudia houdt het spannend

Claudia heeft goed geslapen en dat is niet zo gek. Ze ziet mogelijkheden en vindt tot nu toe dat ze een goede keuze heeft gemaakt. Het zal voor haar niet zo makkelijk zijn om binnenkort een logee naar huis te sturen. Rene probeert een beetje te vissen of ze hem wel in ‘haar plaatje’ vindt passen. Tactisch zegt ze: “ik ben er nog niet over uit, maar ik zie er zeker mogelijkheden in”. Ik denk dat het een wedstrijdje wordt tussen Paul en Rene. En dat Bob als eerste het veld gaat verlaten.

Piet in de klauwen van Eugenie

“Het valt mij op dat hij meer bezig is met Eugenie”, zegt Gea. Begripvol legt ze uit dat ze wel snapt dat hij dit doet, omdat Eugenie veel aandacht vraagt. Maar Piet kan bijna niet anders, want de actieve Mars-Jupiter Eugenie is bezig met Piet! En als passief en ruimtegevend type ligt het in zijn aard om daarin mee te gaan. Eugenie is duidelijk aanwezig en eist regelmatig zijn aandacht op. Daar wordt de van nature ruimtegevende Gea best wel wat onzeker van.

Monica Wardenaar

Monica Wardenaar is relatiedeskundige, TypeDating expert en schrijfster van het boek Jij past écht bij mij. In een persoonlijk consult of workshop leert ze singles hoe ze hun ideale partner vinden. En tijdens TypeDiscovery trainingen ontdek je hoe je MensTypes toepast bij het versterken van je werk- en privé relaties.

Meer over