Column Carlo Boszhard

Carlo Boszard heeft de gouden Netflix-tip

12 mei 2020 10:37 | columns | Door Irma Tomas

© Televizier
Carlo Boszhard is verliefd geworden op de Netlfix-serie Hollywood. Tegelijkertijd vreest hij het einde van Hollywood in Nederland.

Hollywood,

Meestal begint mijn column met lieve of lief, maar Hollywood is niet lief. Het is hard, racistisch, seksistisch, maar staat ook voor creativiteit, kunst en het plezier in het leven. Een goede serie, programma of film doet je even je zorgen vergeten. Daarom is de gouden tip deze week de Netflix-serie Hollywood van regisseur Ryan Murphy.

De opening zegt al genoeg: jonge, ambitieuze mensen beklimmen de grote letters van het Hollywoodteken. Wie valt? Wie bestijgt de top? Het geeft een kijkje in het leven van de studiobaas, de managers, de acteurs en het is werkelijk fenomenaal. Een nadeel: er zijn maar 7 afleveringen. Hadden ze maar door kunnen draaien en meer afleveringen kunnen aanleveren.

Benieuwd naar de serie Hollywood? Ga dan snel naar Guidinc.nl

Maar opnemen in een coronaveilige omgeving is voor films en series echt onmogelijk. Jack en Rose van de Titanic op anderhalve meter afstand is toch wat gek. Een nieuwe Undercover-serie ook, het kan gewoon weg niet.

In mijn huis ben ik bezig met een sterrenmuur. Foto’s van Hollywoodsterren die allemaal de top hebben bereikt. Goldie Hawn, Leonardo DiCaprio, Jodie Foster, maar ook bijvoorbeeld regisseur Steven Spielberg. Alle foto’s zijn voorzien van een handtekening in mijn eigen Hall of Fame. We hoeven geen medelijden met ze te hebben, zij komen deze crisistijd wel door.

Maar ooit zijn ze begonnen in een klein theatertje of gezelschap en die dreigen nu om te vallen. Dat kan niet, dat mag niet. Aan het einde van een Hollywoodproductie stond er altijd The End! Laten we hopen op een Happy End, anders prijkt er straks nooit meer een nieuwe ster aan de muur.

Meer over