'Gieren!'

Carlo Boszhard brengt ode aan Gerard Joling

7 augustus 2019 16:42 | columns | Door Carlo Boszhard

Tot groot genoegen van Carlo Boszhard werkt hij bij de nieuwe RTL 4-show The masked singer weer samen met Gerard Joling. Zijn nieuwe column voor Televizier is dan ook een ode aan zijn goede vriend Geer. 'We kunnen alles tegen elkaar zeggen.'

 

Lieve Gerard, 

Over het programma The masked singer, waar we komend seizoen beiden in te zien zijn, mag ik nog niets zeggen. Wel over de enorme pret en plezier die het oplevert.

Jaren geleden, je had al een fijne carrière achter je, wist je – door gewoon steeds langs te komen in ons zondagmiddagprogramma Life & cooking – Irene en mij keer op keer enorm te laten lachen. Gieren noemde we het! Soms kwamen we ook bij jou langs, bijvoorbeeld als onze imitaties op Nel en Hanny Veerkamp. Ik als Nel en Irene als Hanny. Jij kon nooit lang je lachen inhouden en omdat je lach nogal aanstekelijk is, kreeg deze Nel last van een incontinentieprobleempje.

Smaakmaker

Je ster (ik hoor je nu in gedachten een grap maken) is alleen maar groter geworden in de loop der jaren. T-shirts, hits, smaakmaker in vele programma’s. Eva Jinek noemt je zelfs haar favoriete toetje

Iedereen houdt van je… van kind tot schijndood, hoor ik je zeggen. Na het einde van Life4You ben ik je toch even uit het oog verloren. Maar na zoveel jaar zaten we weer samen in een programma. Na afloop was er een feestje bij je thuis. Je zong, we lachten en we hebben goed gepraat. 

Maskers af

Vooral dat laatste is mij dierbaar. We kennen elkaar door en door en kunnen alles tegen elkaar zeggen, maskers af. Het programma is voor mij nu al geslaagd, omdat ik me erop betrap dat ik soms hardop zit te lachen als ik terugdenk aan de opnames van The masked singer. Ik heb weer mogen werken met een man naar mijn hart. Dank je, lieve Geer!

PS: Laat je likken voor een keer.

Meer over