Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard is verbijsterd over de Emile Ratelband-documentaire op Videoland

28 juni 2022 15:08 | columns | Door Carlo Boszhard

© RTL/Televizier
Carlo Boszhard keek naar de documentaire Op Hete Kolen - Het Leven Volgens Emile Ratelband op Videoland en vindt dit het beste wat hij in tijden zag.

Tjakka!

Videoland komt met een docuserie over Emile Rattelband. Zo interessant en spectaculair als Jomanda kan dat niet zijn, leek me. In een talkshow zie ik Ratelband recht tegenover de maker Roy Dames. Ratelband is niet blij met de docu en spant een kort geding aan. Inmiddels heeft hij deze verloren. Geweldige reclame, denk ik nog. Met enige tegenzin begin ik aan aflevering 1 om na een paar minuten totaal verbijsterd voor mijn televisie te zitten.

Ik kijk snel hoeveel afleveringen er nog zijn… helaas maar drie. De serie brengt mij in complete vertwijfeling. Door de uitspraken en het gedrag van Ratelband moet ik steeds terugspoelen om te kijken of ik het wel echt goed gehoord of gezien heb. En daarom moet het hoge woord er maar uit. Op Hete Kolen - Het Leven Volgens Emile Ratelband is het beste dat ik in tijden heb gezien. De man laat mij lachen zoals geen komische film mij kan laten lachen, om vervolgens mij bij de keel te grijpen en te beangstigen als de ergste horror.

Zijn liefde voor zoon Emilio en het ventje zelf is daarentegen weer heel aandoenlijk en liefdevol. Net als je denkt dat het niet spraakmakender kan, komt er weer een schepje bovenop. Via Facebook vraagt hij welke vrouw zijn nieuwe kindje wil dragen? De eerste wil 200.000 euro maar dat betaalt Emile er niet voor. De volgende vraagt 100.000 euro. Het gaat volgens hem de goede kant op. Dan vraagt een vrouw hoe dit alles gaat gebeuren. Door middel van een spuitje? Nee gewoon: vlees op vlees. Ik spoel het terug, zegt hij nou ‘gewoon vlees op vlees’? De dame in kwestie wil dat niet. Ratelband: “Toen zei ik: als ik jouw foto zie, dan wil ik het ook niet.” Het volgende kind werd toch geboren. Dat zijn er negen in totaal: Tjakka!

Ratelband kan er geen genoeg van krijgen, ik ook niet. Ik wil geen drie maar tien afleveringen! Ik ben nu al meer verslaafd aan deze serie dan aan het nieuwe, uitstekende seizoen van Stranger Things. Netflix heeft er miljoenen voor moeten uitgeven, maar op Videoland zien we pas echt ‘stranger things’. Sterker nog, gekker dan dit bestaat niet!

Meer over