Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard heeft een boodschap voor Fred van Leer

11 november 2020 15:37 | columns | Door Irma Tomas

© Televizier
Carlo Boszhard is boos op iedereen die de seksvideo van Fred van Leer heeft gezien en gedeeld en op minister Hugo de Jonge. 

Lieve Fred,

'Ik trek even Van Leer! Daar gaan we…. Wat zijn er toch een hoop hypocriete mensen die zich uitspreken tegen een corona-app, omdat het wellicht schadelijk is voor hun privacy. Ik hoor je denken: waar gaat dit over? Maar hier komt mijn vraag: Hoeveel van deze zogenaamde waakhonden zullen het filmpje van jou of Patricia Paay gedeeld hebben? Ik denk dat we daar meer van schrikken dan van welke seksparty ook.

Patricia was ‘licht teleurgesteld’ over de straf die de verspreiders van haar ‘Waterloo’-opname kregen. ‘Licht?’ dacht ik. Het is niks in vergelijking met de schade en omvang van zoiets laags. In de middeleeuwen had je een lange stoet met mensen die juichte als je publiekelijk werd vernederd. In 2020 lijkt er nog weinig veranderd, de lange stoet heet nu alleen internet.

Er moet door de politiek worden ingegrepen in deze tijd waarin social media zich van zijn duisterste kant laat zien. De wet dient te worden aangepast. Gelukkig probeerde Eva Jinek in haar talkshow minister Hugo de Jonge een uitspraak te ontlokken toen jij, Fred, slachtoffer was van het fenomeen ‘BN’er kapot maken door een seksfilmpje te delen’.

Maar natuurlijk brandde De Jonge zich daar niet aan. “Ik ga niet op de stoel van de rechter zitten”, zei hij vlug toen Eva nog even memoreerde aan de lichte straf voor het Paay-filmpje. Van dit soort laffe uitspraken zakt mijn broek af. Je bent als BN’er vogelvrij en voor velen is er niets leuker om je met grof geweld uit de lucht te schieten.

Gelukkig zijn er ook heel veel mensen die onder de naam Team Fred pal achter je zijn gaan staan. Nu nog de rechters, politiek en iedereen die iets kan doen om deze barbaarse terechtstellingen van deze tijd te stoppen. Ik hoop dat ze er Fred van Leren!'

Meer over