Column Carlo Boszhard

TV-bazen opgelet: Carlo Boszhard heeft dé tip voor een nieuwe hit

12 april 2022 13:51 | columns | Door Carlo Boszhard

© RTL/Televizier
Carlo Boszhard zag The Musical of Your Life op de Belgische televisie en weet zeker dat dit in Nederland ook zou scoren. En hij kan het weten. 

Musical,

Er wordt te veel gepraat op tv en we zien te veel dezelfde programma’s. Niet zonder reden kijken we nog steeds naar al die pratende mensen. Zo veel nieuwe tv-hits zijn er nu ook weer niet. Maar dan ineens gaat het doek op en een orkest speelt een waanzinnige ouverture. De hele zaal haalt diep adem, lichten flitsen over het podium. Is het een show? Nee! Is het weer de zoveelste cabaretier? Nee! Het is: The Musical of Your Life! Een waanzinnig leuk, nieuw tv-format uit België en hopelijk binnenkort ook te zien in Nederland.

Programmabazen let op, dit is wat je ziet: iedere week een eerbetoon aan iemand die geliefd en bewonderd wordt door het hele land. Het is even zoeken in Nederland omdat er liever mensen worden afgebrand, maar we vinden er vast een paar. Bijvoorbeeld André van Duin, iedereen houdt van hem. Max Verstappen mag ook of Loretta Schrijver. De beroemdheid wordt uitgenodigd in een theater om de gastheer of -vrouw te vergezellen voor een uniek interview.

Nu hoor ik iedereen denken: gaan we nou weer praten? Heel kort, want van vijf memorabele momenten van de ster – jeugd, liefde, carrière, doorbraak et cetera – ontstaat er op het podium een musical van wereldformaat. Zo zien we bijvoorbeeld een prachtige ballade waarin kleine Max droomt van de Formule 1. Of in het geval van Loretta een showstopper met allemaal dieren zoals in de Lion King. Ik zie de echte Loretta een traantje wegpinken bij een duet met haar en haar lieve hond Flip. Maar ook de keerzijde in het leven van een André wordt bezongen in een schitterend lied.

Als je zo’n tv-idee goed uitvoert, is het de nieuwe In de hoofdrol, ooit gepresenteerd door Mies Bouwman. Ik durf zelfs te beweren dat als je niet van musical houdt, dit echt meer dan de moeite waard zal zijn. Voor wie er wel van houdt, heb ik nog een tip. Op Disney plus staat de film Better Nate Than Ever, over een jongen die droomt van een leven als Broadwayster. Zelf heb ik in drie musicals mogen staan en het kriebelt iedere keer als er een nieuwe titel voorbijkomt. Buddy Vedder stuurde mij een foto van Back to the Future de musical. Oh, die professor Dr. Emmet! Verschillende mensen hebben me op de rol geattendeerd. “Echt iets voor jou!” Mijn musicalhart maakt dan even een sprongetje. Zou het, kan het? Is dit the musical of my life?

Meer over