Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard denkt terug aan het geweldige jaar 1991

26 april 2022 13:56 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier/RTL
Carlo Boszhard denkt dankzij het Musical Award Gala terug aan het jaar 1991, toen zijn droom uitkwam en hij de liefde van zijn leven vond.

Mijn droom,

Het jaar 1991. Ik zat in Theater Carré hoog in de nok te kijken naar de musical Les Misérables. Die maakte een verpletterende indruk op mij, wat was dit mooi. Als ik ooit in zo’n mooie show zou mogen staan, was mijn leven geslaagd. In 2008 keerde Les Mis terug en deed ik auditie voor Thénardier, de rol die in 1991 was ingevuld door Paul de Leeuw.

Ik kreeg na vier audities uiteindelijk de rol en toch was er iets anders dat mij echt gelukkig maakte. In dat jaar kreeg de liefde een naam in Herald Adolfs. Alles viel op zijn plaats. Door het vinden van een nog fijner thuis samen met hem, was de rit naar Rotterdam elke dag toch wat miserabel. Het is een prachtige, maar lange voorstelling. En dus stond Herald elke avond na 1 uur ’s nachts op mij te wachten om samen nog een uurtje door te brengen. Als ik de muziek van Les Mis hoor, is dat nog steeds de soundtrack van de eerste stappen in ons liefdesleven.

Nu de show volgend jaar voor de derde keer in het land komt, denk ik met weemoed terug aan hoe het allemaal begon. “Zou je nog één keer voor het Musical Award Gala een stukje van Thénardier willen zingen?” vroeg theatermaker Maurice Wijnen mij. “We maken een mix van de cast uit 1991, 2008 en de spelers van nu.” Al heb ik niet echt tijd om te repeteren, ik berust me in het feit dat ik het lied al zo’n 250 keer heb gezongen. Toch duik ik voor de zekerheid nog even in ‘Nog één dag’. Ik zie iets opmerkelijks: de tekst die Paul de Leeuw en Simone Kleinsma zongen in 1991 is net even anders dan die van mij en Marjolein Algera in 2008.

Aangezien ik het tijdens de Musical Awards met Simone Kleinsma ga zingen, moeten we iets afstemmen. Ik kijk nog even in het script en er valt een lief kaartje uit. Het is van Herald en de inhoud raakt me. De jongen die hoog in de nok van Carré een droom had, heeft zijn droom zien uitkomen. Zoals Fantine zingt in ‘I dreamed a dream’, maar deze kwam gelukkig wél uit. Al heeft het niet alleen met Les Mis te maken, maar alles met het vinden van het ware geluk. De nieuwe cast van de musical der musicals wens ik hetzelfde geluk toe.
Leef je droom!

Meer over