Column Carlo Boszhard

Column: Carlo Boszhard gaat verhuizen

6 september 2022 14:06 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier/RTL4
Carlo Boszhard zit middenin een verhuizing en dat betekent opruimen geblazen!

Verhuisbericht,

Wanneer ga je precies trouwen? Is er al een datum, tijd en locatie? Eerst staat er iets anders op de agenda. Na 25 jaar zeg ik binnenkort: dag huis, dag lieve oude woning. Er is de laatste tijd wel meer verhuisd, neem de tv-programmering. I Can See Your Voice ging van de donderdag naar de vrijdag en is vanaf nu op de woensdag te zien. Per week bekijken we of dat wel een slimme set blijkt te zijn. Niet iedereen heeft immers Televizier op schoot liggen om ons te informeren wat er komt.

Een stapel oude gidsen heb ik maar eens weggegooid, verhuizen betekent ook opruimen. Ik bewaar echt alles: boeken, dvd’s, cd’s, strips, maar ook draaiboeken, tv-pilots, scripts, artikelen die bij ons spottend thuis horen in ‘het Carlo Boszhard museum’. Van elke Life and Cooking artiest die kwam zingen een cd’tje en dat vijftien jaar lang. Waar laat je dat allemaal? En dus glijdt alles nog een keer door mijn handen. Ik houd het een paar seconden vast en als ik er blij van word neem ik het mee, anders gooi ik het weg. Deze tip van een lieve vriendin werkt na een paar dagen steeds beter. Weg, weg, alles weg van Telekids, De TV Kantine en dertig andere titels. Ik gooi ze in grote zakken, klaar om vernietigd te worden. Tevreden lig ik in bed, ik kijk uit naar de verhuizing.

RTL en SBS staan beiden in een huis dat opnieuw ingericht moet worden, maar hebben nog geen toestemming. Dan heeft de NPO het stukken makkelijker, die verhuizen De Slimste Mens binnenkort naar NPO 1 en klaar. Bij vooral SBS zie je dat ze hoognodig een nieuwe keuken nodig hebben, maar het voorlopig met de oude moeten doen. Ik zie nog een spotje voor me uit 2019 waarin Linda de Mol en Wendy van Dijk met verhuisdoos en al de SBS-straat binnenliepen. Johan Derksen in zijn tuin zag het met leden ogen aan: daar gaat de buurt.

Zou iemand nog dat tapeje hebben, bedenk ik me ineens. Sterker nog, die moet ík ergens hebben. En gelukkig, ergens in vuilnis zak 60 is het bingo! Wie wat bewaart heeft wat, ik zet meteen een paar zakken terug. Of verhuizen altijd een slimme zet is, moet nog maar blijken. Spannend is het wel!

Meer over