Column

Carlo Boszhard ging bowlen met zijn RTL-collega's: 'Het zijn net mensen'

14 november 2023 11:21 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier

Carlo Boszhard haalt vaak de inspiratie voor zijn columns van de televisie, maar deze week is dat een ander verhaal. De presentator ging namelijk samen met zijn RTL-collega's een potje bowlen. Reuzegezellig... of toch niet? 

Uitje,

Niet Holland’s Got Talent maar Holland’s Got Bowling. Bowling zonder Kijken en Married at First Bowling. Iedereen is ingedeeld in verschillende groepen die verwijzen naar programma’s. Ik ben op het jaarlijkse uitje voor presentatoren en directie van RTL. En geloof mij: presentatoren zijn altijd onder de indruk van andere presentatoren. Niet iedereen staat ontspannen met een glas te keuvelen over koetjes en kalfjes met een collega. Ben ik wel goed genoeg, wat denkt de ander over mij… het zijn net mensen.

Ikzelf was ook altijd onder de indruk van Ron Brandsteder of André van Duin toen ik als 22-jarige op een RTL-feestje kwam. Toen was het nog gewoon zitten en eten, nu is bowling het antwoord op saamhorigheid. En hoe klef het wellicht klinkt, het werkt.

Kent u zo’n feestje waar je met iemand praat en de ander met zijn blik de omgeving scant naar iemand anders? Zo begint de RTL-bowling ook, maar al snel is iedereen zichzelf en kun je flops en successen met elkaar delen. Hoe de bal ook rolt, er wordt gelachen, gewonnen en verloren en dat allemaal in schoenen waarin je nog niet dood gevonden wil worden. Tijdens het omgooien van die kegels komen altijd verhalen over het vak naar boven. Dan ben ik oprecht geroerd als collega’s hun maskers laten vallen en praten over hun ervaringen. Want er moet gescoord worden op de baan én op tv.

Ik vertel net aan een collega dat ik het jammer vind dat I Can See Your Voice nu zo veel concurrentie heeft van voetbal op RTL 7 en De Augurkenkoning op RTL 5. Blijkt dat net de man te zijn die deze programmering op RTL5 heeft gemaakt. Gelukkig pak ik een paar strikes. Martijn Krabbé gaat echter naar huis met de prijs van beste bowler. En ik krijg een tas vol met potten augurken en uitjes mee van de nieuwe tv-hit.

Gelukkig ga ik na 33 jaar nog steeds trots naar huis, omdat ik mag werken bij zo’n mooie club. Ik vertrek dus zeker niet verzuurd, sterker nog: het was een geweldig… uitje.

Meer over