Column Carlo

Carlo Boszhard deelt zijn goudeerlijke mening over Europapa

12 maart 2024 10:00 | columns | Door Carlo Boszhard

© Bindinc
Carlo Boszhard laat deze week zijn licht schijnen op Europapa, het liedje waarmee Joost Klein ons land gaat vertegenwoordigen op het Songfestival. Maken we kans om opnieuw te winnen?

Klein,

Er zijn al twaalf punten binnen voor Joost Klein. Eerlijk, zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival is niet echt mijn smaak. Natuurlijk betrap ik me na een paar keer luisteren erop dat ik ineens ‘Europapa’ sta te zingen, maar het gaat niet om mij maar of het lied geschikt is. En het heeft zich nu al bizar goed bewezen.

Het is ongelofelijk hoeveel keer het al gestreamd is. Als ik nu een giga-aantal zou neerzetten is het alweer verdubbeld als ik het intik. De bookmakers zijn ook in de war: van plek 20 naar 7 in twee dagen. Maar toch zijn het niet alleen de cijfers of de boodschap van het nummer dat binnenkomt. Het is vooral de positieve vibe rondom Joost en het lied, dat had Nederland even hard nodig.

Na het dieptepunt vorig jaar, toen Mia Nicolai en Dion Cooper de gifbeker tot de laatste druppel moesten leegdrinken. Hoe vaak is hun valse start niet uitgezonden? We zijn dan wel een klein land, maar we maken alles graag groter dan groots. Vooral als het in oorsprong klein is. En is het positief, dan is daar helemaal niks mis mee. Wat dat betreft heeft een gabberdeuntje en mooie piano-akkoorden op het einde wat mij betreft al de hoofdprijs binnengehaald.

Weet u wat me ook een klein beetje trots maakt? Een nieuw seizoen Make Up Your Mind komt eraan. Volgende week krijgt u via deze weg een uniek voorproefje. Ik kan niet wachten. Met als hoogtepunt een concert op 22 juni in de Ziggo Dome.

En u weet inmiddels hoe klein groot kan worden...

Meer over