Column

Carlo Boszhard gunt Ruben Nicolai de Televizier-Ster

9 september 2020 12:11 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier
Dat het heel goed gaat met de tv-carrière van Ruben Nicolai, is ook Carlo Boszhard niet ontgaan. In zijn nieuwe column steekt hij de loftrompet voor zijn collega en gunt hem de Zilveren Televizier-Ster!

Lieve Ruben,

Nicolai: de erfgenaam van de titel ‘kijkcijferkanon’. Ik zie in mijn fantasie voor me hoe Henny Huisman – voor wie deze titel ooit is bedacht – je feliciteert. Van hem krijg je een beker en hij playbackt; “Laat de limonade nu maar knallen, met z’n allen…” Tranen, fanfare, confetti, felicitaties van Angela de Jong die uit een taart springt. Peter van der Vorst – verkleed als Lama – met een geweldige speech. En natuurlijk krijg je de Televizier-Ster dit jaar.

Televizier-Ster

Maar wacht eens… die heb je al eens gehad in 2009. Volgens mij weet jij ook dat als er een jaar is dat je hem echt verdient, het dit jaar is. Het is de combinatie van het juiste programma en de juiste presentator, waardoor je nu de koning bent. Ik heb het genoegen daarvan getuige te zijn en ben zo blij voor je. Geen greintje jaloezie voor jou, collega. Alleen maar bewondering.

Gezicht van een generatie

In tegenstelling tot jou blijf ik echt niet altijd vrolijk als de opnameleider zijn hand ophoudt om mij te stoppen tijdens een presentatie. Jij zegt: “Ach, iemand heeft een vraag.” Dat houdt de sfeer erin. De combinatie van entertainen en presenteren met je eigen sausje humor is werkelijk goud. Met vallen en opstaan – als dieptepunt De gezondheidstest met Wendy Van Dijk – ben jij het gezicht geworden van de nieuwe generatie tv-kijkers.

The Masked Singer

Ik zit in de visagie bij The masked singer en feliciteer je uit de grond van mijn hart met je succes. “Geniet je?” vraag ik. Je straalt, om vervolgens te zeggen: “Maar het kan ook zo weer over zijn.” Je haalt een grote fles champagne uit je tas en ik moet weer denken aan het liedje van Henny Huisman. Je had een mooie recensie van Angela de Jong. Goed, ze springt niet uit een taart. Maar dit lijkt wél op mijn fantasie.

Proost, lieve collega, ik wil nog iets zeggen om het moment te vieren. Maar dat hoeft niet. Jij weet het, ik weet het... dit is jouw tijd.

-

Nog niet gestemd voor de Televizier-Sterren (en natuurlijk de Gouden Televizier-Ring!)? Dan kan nog steeds! Stemmen doe je hier!

Meer over