Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard heeft alle vertrouwen in Marieke Elsinga: 'Wordt een grote in het vak'

31 oktober 2023 16:08 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier
Marieke Elsinga ligt mede vanwege haar presentatieklussen voor Alles Is Muziek en The Jump onder een vergrootglas. Nergens voor nodig, zo vindt Carlo Boszhard. De presentator heeft alle vertrouwen in deze 'ster' van RTL.

Spring,

Je bent als presentator in het tv-vak zo goed als je format en de concurrent je toelaat. Maak het vooral niet te persoonlijk, vaak is een hitshow zonder jou ook een hit. En aan een flop kun jij ook niet miljoenen kijkers geven. Iets toevoegen kan wel en Marieke Elsinga kan dat. Haar flair op de radio en als panellid in I Can See Your Voice is heerlijk. Dat er mensen zijn die haar niet mogen, is juist een compliment. Marieke is uitgesproken. Over Alles is Muziek is ook alles al geschreven, dus dat laat ik gaan.

De nieuwe sprong – of beter gezegd The Jump – in haar carrière is goed van start gegaan. En natuurlijk wordt die show ook gelijk door vele tv-experts onder een vergrootglas gelegd. Ik zie een soort Vriendenloterij Miljonairs met een onderdeel uit de Netflix-hit Squid Game. Daar was het een brug met glazen tegels; op de ene kon je veilig springen, bij de andere stortte je meteen in de afgrond.

Ik zag een mooie vormgeving, muziek, prijzenpotten, meespelen en weer eens iets anders om 21.30 uur. Toegegeven: de kandidaten hoeven wat mij betreft geen grapjes van de redactie te krijgen. Zo werd er door een kandidaat vlak voor een sprong gezegd: “Ik zit met mijn gevoel tussen Martien Meiland en Louis van Gaal in.” Sorry, maar als ik daar had gestaan dan had ik die tekstschrijver hoogstpersoonlijk van de brug gegooid. Onnodig dus. Vertrouw op het talent van Marieke, met haar kan het leuk genoeg worden.

Daarom hoop ik nog meer van haar flair te zien in de aankomende afleveringen. Nog even volop knallen, want binnenkort volgt pittige concurrentie van Even tot Hier. Hopelijk is er tegen die tijd al een solide publiek opgebouwd.

De brug waarop Marieke staat is tegelijkertijd ook een overbrugging. Ook ik had een flop in het begin van mijn carrière en moest de angst om te springen laten gaan. Let op mijn woorden: Marieke wordt een grote in het vak. Ze is net als haar kat Kiki, ze springt en komt altijd op haar pootjes terecht.

Meer over