Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard heeft een bericht voor Wilfred Genee

15 juli 2020 13:04 | columns | Door Irma Tomas

© Televizier
Carlo Boszhard is fan voor Veronica Inside, het programma waar zoveel over te doen is geweest. Wat vindt hij van de situatie?

'Presenteren is een vak. Ik heb het niet over presentatoren die een tekstje van de eindredactie voorlezen. Maar over mensen die, net als jij, tijdens een programma kunnen spelen met de wetten van tv. Het is een beetje zoals sturen, als een kapitein op een schip. Soms neem je een beslissing die beter voor de koers is, maar niet perse beter voor de kapitein.

In dit geval ging je te veel naar links. Je schoot uit de bocht, waardoor Johan Derksen bijna van boord sprong en trouwe fans reddingsboeien naar hem uitgooiden. Was dit nu de laatste tocht van de boot Veronica Inside? Je bent van alle kanten aangevallen. De haaien en sommige kwallen hopen dat je verdrinkt, maar daarmee onderschatten zij de rol die je hebt.

Nee ik zit niet in jouw kamp of dat van Derksen en Van der Gijp, maar in jullie kamp Veronica Inside. Ik heb bijna alle afleveringen gezien en weet dat jullie misschien niet mét, maar zeker niet zonder elkaar kunnen. De kijker zeker ook niet. De laatste aflevering was ‘op het puntje van de stoel tv.’ En dan die storm, en je weet wat daarna komt….de stilte.

Geen reactie van John de Mol of Erland Galjaard, want iedereen wacht in spanning af. Het is een cliffhanger zoals de Amerikaanse soap Dallas ze vroeger kon maken. 'Who shot JR Ewing'? En sterker nog overleeft hij het?

Jij bent in dit geval JR, het mikpunt. Wat op zich knap is, want voor de laatste uitzending had Johan Derksen nog die rol. Wie schiet? Johan? Directeurtje? Gijp? Iemand neemt een aanloop, wat doe jij… links of rechts dit keer? Ik kan niet wachten op een nieuw seizoen.'

Meer over