Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard heeft mooie verhalen over de TV Kantine

25 februari 2020 11:13 | columns | Door Irma Tomas

© RTL
De TV Kantine begint bijna weer en de grote vraag van dit seizoen is: Wie speelt Martien Meiland? 

Lieve TV Kantine,

Je bent al 11 jaar en dat moet gevierd worden. De leukste momenten van de afgelopen 10 jaar zijn op donderdag 27 februari te zien op RTL4.  Van een hoogtepunt van pornoster Kim Holland met presentator Matthijs van Nieuwkerk uit seizoen 2 tot aan de persiflage op de legendarische comedyserie Allo, allo. Het komt weer allemaal voorbij.

Daar is het woord: voorbij. “Wanneer is het de laatste aflevering?” wordt wel eens gevraagd. Maar De TV Kantine blijft zich elk jaar opnieuw ontwikkelen, dankzij de belevenissen van de sterren. Van alle tv-formats die ik heb mogen doen, is deze het sterkst. Ik ben dan ook dankbaar voor het succes ervan.

De keerzijde van het format is dat het fysiek nogal zwaar is. Ik moet dagen achter elkaar urenlang in de make-up zitten. Ook heb ik net als iedereen maar één stem. Maar dankzij de komst van acteurs als Elise Schaap en Maarten Heijmans kunnen Irene Moors en ik nog jaren vooruit. Het plezier om in een andere BN’er te transformeren is er na al die jaren nog steeds bij Irene en mij. En precies datzelfde plezier zagen we terug bij de persoon die Martien Meiland dit jaar persifleert.

Is het Duncan Laurence, Alfred van den Heuvel of toch Koos van Plateringen? Voor Koos kozen we een andere rol dit seizoen. Maar wie speelt dan toch Martien? Dat houd ik nog even geheim. Hoe we op hem (of haar) zijn gekomen, leverde in ieder geval een mooi verhaal op,  dat u van mij tegoed houdt. 5 maart begint de eerste nieuwe aflevering met de nu al veelbesproken Chateau Meiland special. Lieve TV Kantine, zoals je merkt, ik raak nog lang niet uitgepraat over jou.

Meer over