Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard maakt zich zorgen over I Can See Your Voice

27 oktober 2020 13:41 | columns | Door Irma Tomas

Carlo Boszhard begint deze week aan zijn nieuwe show I can see your voice. Dat moet een enorme hit worden voor RTL 4, maar de concurrentie is moordend.

Stress,

Stress slaat bij mij altijd op mijn stem. Niet zo gek als je Married at first sight, The masked singer, Oh wat een jaar en het nieuwe programma I can see your voice tegelijkertijd opneemt. Er was een tijd dat ik alleen De tv kantine had en de quiz Een goed stel hersens, dat na een succesvol eerste seizoen onderuit ging op de donderdagavond van RTL4.

Op diezelfde gevreesde donderdag staat nu mijn nieuwe tv-kind I can see your voice. Je hoeft geen waarzegster te zijn om te weten dat deze titel het zwaar gaat krijgen met in de startweek nog Beste zangers op NPO 1 en Martien Meiland op SBS 6. Ik heb geleerd dat je twee concurrenten best kunt handelen, maar met de Europa League wedstrijd van PSV erbij wordt het wel een pittige kluif. Het is in dit vak niet altijd kies om je vrees uit te spreken, je moet immers uitgaan van je eigen kracht.

Mijn nieuwe show van de bedenkers van The masked singer is succesvol in vele landen en tijdens de opnames riep iedereen hetzelfde: Dit wordt een knaller. Een leuk panel en een artiest met een superfan krijgen de vraag: Wie kan er goed zingen en wie zingt er zo slecht dat het kalk van de muur komt?

The Guardian zei het volgende in een recensie over de Amerikaanse versie: “The weirdest and most joyful tv surprise of the year.” En dat kan het ook in Nederland worden; het is raar, grappig en verrassend. Maar krijgt een nieuwe show de kans om dit te laten zien? “Als je deze column zo gaat inleveren, gaan mensen zeggen dat je je indekt”, zegt mijn vriend Herald. “Vertrouw op het programma, I can see your stress, eh, voice.”

I can see your voice start op donderdag 29 oktober om 20.30 uur op RTL 4. 

Meer over