Column Carlo

Carlo Boszhard is volgend jaar terug met een nieuw seizoen van Married at First Sight

2 april 2024 08:00 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier

Married at First Sight kreeg dit seizoen soms wat kritiek te verduren, maar Carlo Boszhard neemt nu alle ruis weg. Daarnaast maakt hij bekend volgend jaar gewoon terug te komen mét de experts!

Married at First Sight

Na 22 afleveringen Married at First Sight (MAFS) is de zoektocht naar liefde nog steeds een feit. Helaas hebben weinig deelnemers een match gevonden, maar ze vonden wel iets anders. Zichzelf bijvoorbeeld. Ondanks alles staan ze zekerder in hun schoenen dan vóór het experiment.

Dat er kritiek is op het format, de kandidaten, mij of de experts hoort erbij. MAFS levert nou eenmaal emotie en dus vanzelfsprekend ook internetclicks op. Er zijn veel berichten, columns en pittige meningen over het programma. De podcasts die per minuut de uitzending evalueren zijn niet bij te houden. Het is te pittig, te snel en de ander vindt het juist saai en te langzaam. En dan was er nog ‘onvrede’ bij sommige experts die het dit seizoen flink voor de kiezen kregen. Om alle ruis gelijk weg te nemen: zij bepalen wie er worden gematcht, niet de programmamakers. Over het hoe en wat bij dit proces kan natuurlijk wrijving ontstaan, maar mijn geloof om daar samen uit te komen is groot. Maar dat iemand gecast wordt omdat het spectaculaire televisie oplevert is beslist niet waar.

In mijn eerste jaren van Married at First Sight sprak ik met mensen op de testdagen. Daar had ik echt wel eens gesprekken met mensen die ik het ontzettend gunde. En ook ging mijn tv-hart echt wel eens meer kloppen voor de een dan voor de ander. Maar was er geen match waar de experts in geloofde, dan ging het feest niet door. Hoewel er ook seizoenen zijn geweest die alleen maar scheidingen hebben opgeleverd, is er dit jaar gelukkig weer liefde gevonden. Natuurlijk kan en moet het beter en daarom hoop ik op een betrouwbare nieuwe aantrekkingskrachtmethode.

Dat brengt ons niet gelijk liefde natuurlijk, maar misschien wel meer passie. En met diezelfde passie ga ik met het team en de experts volgend jaar het tiende seizoen in. Op zoek naar de nieuwe Jeppe en Jantine of Rowan en Astleigh. Dat ik ook kandidaten tegenkom als Chantal, Anneke, Dirk, Sarath, Malou en de lieve Sylvia is zeker geen straf. Die zitten bij mij en de kijker voor altijd in het hart en zij hadden dit avontuur nooit willen missen. Hoe maf(s) dat ook mag zijn.

Meer over