Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard kreeg dit jaar een paar bijzondere cadeaus

20 december 2022 10:31 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier / RTL

Carlo Boszhard heeft een bijzonder jaar achter de rug met een paar bijzondere cadeaus. Één daarvan is het TV-monument samen met Irene Moors. En voor 2023 ligt er ook al wat klaar…

Cadeau

Vlak voor het nieuwe jaar mocht ik op de valreep nog wat kerstcadeautjes uitpakken. Zo mochten Herald en ik op de kinderen passen van een goede vriendin. Dat is echt een cadeautje, want het zijn schatten die allebei nog geloven in de Kerstman. Diezelfde Kerstman had toevallig onder de kerstboom bioscoopkaartjes gelegd voor de familiefilm Wil de Krokodil. Wat wil je nog meer, een topfilm. Met twee lieve kinderen, die hun ogen uitkijken omdat ze voor de allereerste keer in een bioscoop zitten.

Zo weet ik nog heel goed hoe mijn eerste bioscoopfilm Sneeuwwitje mij liet smelten. Samen met mijn oom Bert en zijn vriend en liefde oom Henk, zo’n 45 jaar geleden. Alles mocht en kon, en dus doen Herald en ik exact als mijn beide ooms destijds. Snoep, popcorn en zo laat opblijven als de kinderen zelf willen. Maar van alle indrukken lagen ze al vroegtijdig in hun bedje. Moe maar voldaan. Net als de oppasouders van die dag, we waren helemaal gesloopt. Maar wat een cadeautje is het om kinderen blij te maken.

Het volgende cadeautje kwam de volgende dag: de presentatie van The Real Housewives of Amsterdam. De reünie van deze serie staat altijd in het teken van drama, drama en nog eens drama. Zijn wij hier in Nederland niet veel te nuchter voor zoiets? Nee dus, we worden in dit land sowieso steeds meer Amerikaans, al het drama inbegrepen. En net als in Amerika zijn we dol op Kerst, dus pakken we nog wat pakjes uit.

Na de I can see your voice kerstspecial hebben we maandag 26 december de Oh, Wat een Jaar Kerstspecial. Op vrijdag 30 december twee pakjes: The masked singer op RTL 4 en op NPO1 TV-monument: Carlo en Irene. Een van de laatste afleveringen die Han Peekel vlak voor zijn dood heeft afgerond. Mijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van hem en ik wens ze alle liefde en kracht in deze donkere dagen voor de kerst.

Han was een fenomeen met zijn warme stem, prachtige showbizz-verhalen en hij produceerde vele televisieprogramma’s. “Moet er niet van jou een tv-monument komen, Han”, vroeg ik hem nog. “Over mij?” vroeg hij. “Maar wie moet het dan presenteren? ” We namen verschillende opties door, maar helaas is het nu te laat. Al is het misschien mogelijk Han alsnog te eren in een speciaal tv-monument. Hij zou trots en dankbaar zijn, hetzelfde gevoel wat hij Irene en mij gaf na afloop van ons TV-Monument.

Het televisiehuwelijk met Irene Moors is meer dan een cadeau. Het heeft mij gevormd en gegeven wat je in het leven zoekt, echte liefde. In het TV-monument nemen we met Han alles nog een keer onder de loep. Van de hoogtepunten van Telekids, de zondagmiddag en De TV Kantine tot en met de mislukkingen tussendoor. Achteraf gezien hebben we van de flops het meest geleerd. Zo weten we de hits te koesteren, maar ze ook niet belangrijker te maken dan het is.

Er liggen nog meer cadeautjes onder de boom maar die laat ik liggen voor 2023. Dat ik me bij het uitpakken nog steeds voel als een kind dat voor het eerst in de bioscoop zit, is misschien wel het grootste cadeau.

Meer over