Carlo's Column

Carlo Boszhard kreeg wijze raad van Mies Bouwman

5 september 2023 16:37 | columns | Door Carlo Boszhard

© RTL/Televizier
De tv-koningin van weleer gaf Carlo in zijn beginjaren een advies dat hij ook in het nieuwe seizoen van The Masked Singer nog steeds ter harte neemt.

Kind,

Mies Bouwman was mijn jeugd, een voorbeeld waar ik huizenhoog tegenop keek. Op een feest van Joop van Ende ergens in de jaren 90 waren vele sterren. Allemaal aan verschillende tafels ingedeeld voor een groot diner. Ik voelde me niet groot, maar heel klein. Elke bemoedigende knipoog van een grotere, succesvollere vakman of vakvrouw vergeet je dan nooit meer. Mies was aardig, maar over een band kon ik toen niet spreken.

Een paar jaar daarvoor had ze me uit een AVRO-screentest gehaald om een quiz te presenteren. Toen het hoofd amusement me vlak voor de opname vertelde dat ik haar persoonlijke voorkeur had, was me dat meer waard dan de quiz zelf. Maar al snel had ik een grote flop en werd ik in de bladen bestempeld als de miskleun van Mies. Ja, dat was de kop met een tragische foto van haar op de cover. Ik vond het niet erg voor mezelf, maar meer voor haar. Door mij was daar een nare foto en een negatieve kop, een gevoel van schaamte.

Terug naar het feest, ik moest plassen en zij dacht daar ook zo over. “Zal ik u het trapje af begeleiden?” Dat beeld en dat gevoel kan ik zo weer oproepen. Voor haar een steuntje de trap af, voor mij een bijzonder moment. Liep ik nu echt met Mies van de trap? Ik voelde me weer een jongetje van tien jaar. Dat jongetje dat met Playmobil en Lego, afleveringen van haar show Telebingo naspeelde. Tijdens dat loopje vertelde ik hoe ik dat thuis avond na avond deed.

Ze lachte weer vriendelijk en dat was het dan, dacht ik. Vlak voordat ik bij haar wegliep, zei ze: “Dat jongetje van tien zit er nog steeds. Die zag ik ook op je auditie. Blijf altijd het kind in jezelf koesteren.” Een van de redenen van mijn tv-comeback is The Masked Singer, een kind in mij schreeuwde dat ik dit moest doen. In het nieuwe seizoen van de show steun ik waar ik kan het nieuwe tv-talent Monica Geuze, als zijnde een oude rot in het vak. Maar toch reageer ik nog steeds als een kind bij alle onthullingen. Misschien zou ik cooler en als een vent van 54 jaar moeten reageren. Maar de 10-jarige jongen in mij laat dat niet toe. Dankjewel lieve Mies.

Meer over