Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard krijgt een speciaal verzoek van Peter R. de Vries

1 juli 2021 16:53 | columns | Door Irma Tomas

© RTL/Televizier
Carlo had een slapeloze nacht en wil 1 miljoen ophalen voor de verdwenen Tanja Groen.

Slapeloos,

Ik kan niet slapen, wat ik ook probeer. Nee, ik dacht niet aan de mogelijke fusie van RTL en Talpa of over nieuwe contractonderhandelingen. Dertig jaar lang ben ik de zender trouw gebleven en zij mij. Het is altijd op en af, top of flop. Dat houdt je scherp. Dus ik ga nu niet speculeren wat de consequenties zijn of hoe alles uitpakt.

Ik lag ook niet wakker omdat de UEFA het niet toestond om de Arena van Bayern München alle kleuren van de regenboog te geven. Een statement tegen Hongarije waar het verboden is homoseksualiteit en het veranderen van sekse te ‘promoten’ onder jongeren tot achttien jaar. Het Hongaarse parlement ziet het licht nog niet en de UEFA had niet de ballen om het aan te zetten. En dat verbaast me niet. Geen regenboogkleuren dus.

Het stadion kleurde groen en het was ook de dag van Tanja Groen. Bijna elke avond kijk ik naar een tv-dossier van Peter R. de Vries en zoek daarna alles over de betreffende zaak op. Tanja verdween in de nacht van 31 augustus 1993. Nooit is er iets van haar gevonden. Als je op YouTube ‘Tanja Groen’ intoetst kom je op tientallen paragnosten die allemaal een visie hebben. Ze ligt in een buis, in een ander graf of in een natuurgebied. Maar niks. De pijn is te lezen in de ogen van Adrie en Corrie Groen. Ik krijg een berichtje van Peter R. de Vries en gelijk rechtop. Of ik meedoe om 1 miljoen euro op te halen voor de gouden tip. Natuurlijk doe ik mee! Wie wil niet dat haar ouders eindelijk rust kunnen krijgen?

De zaak maalt die nacht door mijn hoofd. Als amateur-speurder blijf ik me afvragen wat er toch gebeurd kan zijn. Er is geen enkele aanwijzing, niet eens of Tanja links- of rechtsaf is gegaan. De tijd van speculeren is allang verstreken, het is tijd voor de gouden tip. De website stichtingdegoudentip.nl werd druk bezocht na de uitzendingen van Boulevard en Humberto. Ik kan er wakker van liggen dat de zaak toch weer wordt vergeten en dat er te weinig wordt gedoneerd. Zijn er wel genoeg mensen met een hart? Ik kom uit mijn bed. “Wat zie je eruit”, vraagt mijn vriend Herald. “Slecht geslapen”, zeg ik. Maar dat doen de ouders van Tanja al 27 jaar!

Meer over