Column Carlo

Carlo Boszhard licht een tipje van de sluier op over de nieuwe reeks van Make Up Your Mind

20 februari 2024 10:00 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier
Carlo Boszhard heeft het zó druk met het nieuwe seizoen van Make Up Your Mind dat zelfs zijn poezen er niet meer tegen kunnen. Ze dwingen hem dan ook om in zijn vrije tijd thuis te blijven en dat levert een hele leuke kijktip op voor alle lezers van zijn column!

Twist

Ik typ deze column met één vinger. De andere hand knuffelt Lilly, die languit naast mijn computer ligt. Ze mist me en ik haar, want Herald en ik zijn vaak druk in de televisiestudio. Het nieuwe seizoen van Make Up Your Mind wordt nu gemaakt, dus we zijn weinig thuis.

Overigens is het weer gelukt om met make-up en pruiken Fred van Leer en Nikkie de Jager te misleiden. Met als kers op de taart de Mystery Queen, die ene naam die echt niemand verwacht. En er zit nog een twist in het nieuwe seizoen, maar die houd ik nog even geheim. Onze vier katten hebben daar namelijk geen boodschap aan en laten blijken dat ze ons missen. Ik ken ze inmiddels zo goed. Een blik, een miauw en ik heb het al vertaald.

Een beetje nachtrust zit er ook niet echt voor ons in. Als we na een stressvolle opname het bed in rollen, liggen er ook vier poezen. Hoe ga je dan liggen? Elke dierenliefhebber herkent dat wel, zij zijn de baas. Dan maar gekreukeld in bed, het is niet anders.

Ik wil op een vrije dag tussen alle opnames door even de stad in, maar poes Lilly is er klaar mee. En ook de andere drie kijken mij vol verwachting aan. Keihard miauwen, er valt niet te twisten, ik blijf vandaag maar thuis. En dus nestel ik mij voor de tv, Disney+ dit keer.

Charles Dickens maakte van Oliver Twist een klassieker die ontelbare keren is verfilmd. Wie kent niet het verhaal van het weeskind en de boevenbende van Fagin. In die bende zat ook The Artful Dodger, een vingervlugge zakkenroller. En Disney heeft nu een serie gemaakt die laat zien hoe het vele jaren later met hem gaat. Dodger is nu een bekwaam chirurg en wordt verliefd op Lady Belle.

De chemie tussen de acteurs laat je smelten. Vergelijkbaar met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet in Titanic. Fagin komt terug en net als je het niet meer verwacht – zelfs Oliver Twist – met een twist. Ook deze twist kan ik niet verklappen, wel dat ik schreeuw om een nieuw seizoen. Serie 1 van acht afleveringen heb ik in één ruk op de bank uitgekeken. Tot grote tevredenheid van twee poezen en twee katers. Zo kreeg de dag toch nog een fijne twist.

Meer over