Column

Carlo Boszhard is bloednerveus voor 'zijn' zaterdagavond

12 mei 2021 15:58 | columns | Door Carlo Boszhard

Nog een paar nachtjes slapen en Make up your mind ziet het levenslicht. Het nieuwe programma is bedacht en gemaakt door Carlo en zijn vriend Herald en dus is Carlo op van de zenuwen. In zijn nieuwste column vertelt Carlo over hoe hij toeleeft naar misschien wel de mooiste dag van zijn leven...!

Misschien wel de mooiste dag uit het leven van mij en mijn lief Herald. Ons kind Make up your mind waarin zeven BN’ers omgetoverd worden tot spectaculaire oogverblindende dragqueens ziet om 21.30 uur het levenslicht.

John de Mol

En dan is het gelijk kraamvisite met natuurlijk de eerste commentaren. Het lieve whatsappje van John de Mol vooraf is natuurlijk mooi, het laat mij niet koud. Maar het geeft gelijk aan dat iedereen in het tv-vak meer dan nieuwsgierig is. Het beste middel tegen deze druk is aan het werk te blijven, aan de slag! Zo sluit ik me op om drie dagen achter elkaar de audio-nabewerking van de show te doen.

Liefde voor Herald

Het bepaalt 70 procent van de sfeer en is vaak onterecht de sluitpost bij tv-programma’s. Geloof mij, het kan je show maken of breken. Hoe hoog de spanning ook zal zijn, het tv-programma zal Herald en mij nooit kunnen maken of breken. Daar is onze liefde te sterk voor. Wel hebben we alles gegeven en zaterdag is voor ons. Nee, we denken nog even niet aan zondagochtend als de kijkcijfers binnen komen. Daar moeten we nu echt niet aan denken, eerst zaterdagavond.

Succes vieren

Er zijn maar weinig momenten in het tv-vak dat je succes mag vieren. Er is altijd weer een nieuwe show, nieuwe concurrentie en bewijsdrang. Maar toch kijk ik de laatste tijd meer terug naar mijn bijna dertig jaar bij RTL4. De fijne flow waar ik nu in zit heeft weinig met mezelf te maken. Oké, ik zag gelijk het succes van The masked singer in. I can see your voice was een ander verhaal, maar dat idee werkt geweldig en is ongekend succesvol. Ik kan in dat programma doen wat ik het liefst doe; uit de losse pols presenteren, heerlijk.

Peter van der Vorst

Al weet je het in dit vak natuurlijk nooit, ik voel dat het mij gegund wordt. Door mijn baas Peter van der Vorst, maar ook zeker door collega’s als Chantal, Martijn, Ruben, en Beau. Dat maak me dankbaar en blij en zo lijkt het tot 15 mei of ik jarig en zwanger tegelijk ben. Was het maar altijd Zaterdag!

Meer over