Carlo Boszhard vindt Marieke Elsinga een parel

19 april 2022 13:35 | columns | Door Irma Tomas

© RTL/Televizier
Carlo Boszhard vertelt deze week over pareltjes op televisie. En een van die parels heet Marieke Elsinga. Maar er is er ook nog eentje op Netflix. 

Parel,

Ik ben altijd op zoek naar dat ene pareltje in de media dat ik niet mag missen. Soms duurt de zoektocht op de streamingdiensten of voor de tv zo lang dat het alweer tijd is om te slapen eer ik eindelijk iets gevonden heb. Voordat ik los wil gaan over een parel op Netflix, eerst eentje op RTL 4: Marieke Elsinga. Niet iedereen zal haar gelijk omarmen – laat staan als een parel zien – maar juist dat geeft haar die glans die er nodig is om te slagen op radio of tv. Dat ze nu tijd neemt om even alles voor zichzelf om een rij te zetten, bevestigt mijn gevoel dat ze zal slagen. Ze staat dicht bij haar gevoel. Let op mijn woorden: Marieke is een blijvertje.

Terwijl ik op zoek was naar iets wat de moeite waard is om te kijken, krijg ik een appje over Media Inside. Het programma van Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen fileert Married at First Sight. Ik kijk snel en eerlijk is eerlijk: Media Inside is geestig. Om Marcel moet ik toch vaak lachen. Het beeld dat hij naar een uitzending van MAFS zit te kijken – en vooral hoe – lijkt me hilarisch. Toch een beetje alsof je Maarten van Rossem bij een K3-concert ziet staan. De zeurderige stem van Gijs Groenteman erbij, maakt dit tot een satirisch pareltje. Het schreeuwt om een imitatie, al is het origineel moeilijk te overtreffen. Media Inside verdient daarom ook een beter tijdstip, anders blijft het parels voor de zwijnen.

Verder met mijn zoektocht. Ik beland op Netflix, bij de Nederlandse serie Dirty Lines. Deze briljante serie over de sekslijnen in de jaren 80 moet je gezien hebben. Wie heb ik aan de lijn? Een dame die je kreunend meeneemt in haar fantasie die zowel sexy als hilarisch is. Vooral dat laatste was voor mij en Barbara van Beukering in 1989 de aanleiding om er een item over te maken voor de AVRO. We maakten een portret van een bekende SM-meesteres.

SM over de telefoon, grappiger kan volgens mij niet. Dat ging zo: “Hallo met wie spreek ik?” “Met Hans, meesteres. Ik dacht: ik bel u.” “Heb ik jou daar toestemming voor gegeven, Hans?” schreeuwde de meesteres. “Zo, daar een pets op je billen.” “Auw, dank u meesteres.” Einde telefoongesprek. Haar naam was Betty Pearl, juist … Pearl. Gelukkig is voor het behoud van de AVRO-leden het item nooit uitgezonden. Maar een Parel was Betty zeker wel. Diezelfde schoonheid zit in Dirty Lines. Ga dat zien, u heeft toestemming van Betty!

Meer over