Column Carlo Boszhard

De moeder van Carlo Boszhard gooit de Italiaanse opnamen van Make Up Your Mind overhoop

15 november 2022 16:45 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier/RTL
Carlo Boszhard en Herald zijn eregasten bij de opnamen van de Italiaanse versie van hun programma Make Up Your Mind. Maar de moeder van Carlo is niet te beroerd om beide heren met hun voeten op de grond te houden. 

Italië,

Herald en Carlo als televisieproducenten in Italië. Dat klinkt als een jeugdboek. Een spannend avontuur met een mooie tekening op de cover. Ik zie het voor me. We staan in de studio, maar er gaat iets mis: een uitglijder, een blooper, oh nee! Spannend genoeg om snel verder te lezen? Daar gaan we dan…

In Milaan staat de studio waar de Italiaanse versie van Make Up Your Mind wordt opgenomen. We gaan erheen om dit buitenlandse succes te vieren en tegelijkertijd tips en tricks aan de Italiaanse makers te geven. Gastvrij en warm worden we in de studio ontvangen als de bedenkers en makers van het origineel. Mijn moeder belt om de vijf minuten om te zeggen dat de wasmachine thuis kapot is, de wc verstopt is en dat een van onze katten over een bos bloemen heeft geplast. Ondertussen zijn we die ‘belangrijke’ tv-producers uit Nederland die gelukkig weten waar thuis de wc-ontstopper staat. Snel telefoon uit, de show begint!

De liefde die de Italianen hebben voor Make Up Your Mind straalt ervan af. De baas van de Rai kocht het format na het zien van de trailer binnen vijf minuten. Maar alles is daar natuurlijk anders dan in ons land. Teksten zijn bijvoorbeeld langer, het is heel normaal dat de presentatrice begint met een enorme monoloog. En mensen roepen vanuit het publiek allemaal dingen naar haar: ‘Ti amo’ en daar gaat de presentatrice op haar beurt weer uitgebreid op in. Heerlijk.

Herald en ik moeten elkaar knijpen wanneer icoon Amanda Lear, die Nederland leerde kennen met haar hit Follow me, in het panel blijkt te zitten. Het decor is groots en het publiek gaat compleet uit zijn plaat. Extra trots zijn we op jurylid Vanessa van Cartier, die we hebben aangedragen voor de Italiaanse show. Ze zat in onze Nederlandse jury maar spreekt ook feilloos Italiaans en weet hoe je goede tv maakt. We zitten in het hoogtepunt van de show. Welke Queen gaat de serie winnen en wie is het?

De presentatrice haalt adem, maar dan hoor ik een gek muziekje. Ik wil er wat van zeggen tot ik in een flits bedenk dat het mijn eigen ringtoon is! Waar zit de uitknop? In een spastische draai rol ik mezelf van de stoel. Het hele Italiaanse publiek ziet hoe ik van de trap val… Bam! Mijn moeder weer. “Hoe is het daar, vinden ze het leuk?” Zeker, ze zijn erop gevallen, net als deze TV-producent overigens. Die inmiddels weer met beide benen op de grond staat.

Meer over