Column Carlo

Carlo Boszhard: 'Patricia Paay kreeg eindelijk het podium dat ze verdiende'

16 april 2024 08:00 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier
Als Carlo Boszhard het iemand gunt om vooral positief in het nieuws te komen, is het Patricia Paay wel. In deze column richt hij zich dan ook tot de 75-jarige tv-diva met warme woorden.

Paaien,

Er is een commercial van een man die keihard huilend zit te zingen in zijn auto. Hij levert zijn oude, vertrouwde auto in en zingt keihard: ‘How am I supposed to live without you’, de hit van Michael Bolton. Verdriet voor een oude auto die je inlevert is natuurlijk absurd, maar ik denk dat sommige mensen stiekem het gevoel wel herkennen. Hij is dan wel wat ouder, je hebt toch een hoop met die kar meegemaakt.

Sowieso ben ik nogal nostalgisch aangelegd. Ik eer graag alles wat goed was en in mijn ogen nog steeds goed is. Zo kijk ik weleens jaloersmakend hoe in andere landen, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, met sterren van weleer wordt omgegaan. Je kan daar ooit succes hebben gehad met een quizje, je blijft altijd een held. En had je ooit een hitje op de radio? Good for you, je hebt het gemaakt.

Ik moest eraan denken toen ik Patricia Paay bij Shownieuws zag zitten. Omdat ze 75 kaarsjes mocht uitblazen, keken we naar de hoogtepunten in haar carrière. Wat heeft ze wereldwijd ongelofelijk veel hits gehad. Solo, maar ook met The Star Sisters, die ik als kind keer op keer nadeed voor de spiegel. Patricia is altijd hip geweest, zelfs toen ze zong: ‘Je bent niet hip’. Een Rotterdams meisje dat zich op tv ontwikkelde als een kundig en glamourvol jurylid van diverse grote shows. Dat er bij Shownieuws alleen werd ingezoomd op positieve berichtgeving was een verademing. En zo kreeg Patricia het podium dat ze verdiende: respect.

Weet u trouwens dat we iets gemeen hebben als het om de Playboy gaat? La Paay stond meerdere malen op de cover. Maar wat niet veel mensen weten is dat in 2003 ook Carlo Boszhard op de voorkant prijkte. Het was voor de quiz Cash & Carlo en gelukkig werd ik omringd door prachtige dames uit het programma.

Daarover gesproken: op Prime Video staat een interessante serie over het ontstaan van Playboy: The Hugh Hefner Story. Hefner, die op de cover van de eerste Playboy Marilyn Monroe plaatste, ligt nu voor eeuwig naast haar. Ze liggen beiden in een muur begraven in Los Angeles. Voor 2 miljoen dollar is er nog een plaats vrij naast deze iconen. Even denken… zou daar een fan voor te paaien zijn?

Meer over