Column Carlo

Carlo Boszhard heeft nu al stress voor Moulin Rouge! De Musical

14 mei 2024 08:00 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier
Na het aflopen van zowel Make Up Your Mind als Married at First Sight zou je misschien verwachten dat de agenda van Carlo Boszhard leeg is, maar niets is minder waar. Hij is druk aan het repeteren voor Moulin Rouge! De Musical.

Stampen,

De finale van Make Up Your Mind bekeken we afgelopen week op ons kantoor met alle sterren voor en achter de schermen van het programma. Herald en ik bedankten iedereen voor de liefde die ze ons tv-kindje hebben gegeven. Het was emotioneel, de serie komt uit ons hart en alles viel dit seizoen op zijn plek.

Nu eerst vakantie en dan begin ik opnieuw aan het parcours van The Masked SingerMarried at First Sight, en weer Make Up Your Mind. Maar ook een nieuw avontuur in het theater, in Moulin Rouge! De Musical. Harold Zidler, de eigenaar van de beroemde nachtclub, komt al voor in mijn dromen. Langzaam maar zeker vraagt hij Carlo Boszhard plaats te maken voor de nachtclubeigenaar. Maar dat kan alleen maar als ik met elke vezel in mijn lijf goed voorbereid ben. Zowel fysiek als geestelijk, zodat elk zinnetje er zonder hapering uitkomt.

Als presentator is een autocue eigenlijk vreselijk voor je hersenen. Teksten leer je maar half, want het staat toch uitgeschreven voor je. Een woordje net even anders zeggen, is daarnaast ook geen probleem. Maar in een rol zeg je gewoon letterlijk wat er staat, dus is het leren geblazen! Of beter gezegd: stampen, stampen, stampen.

Dat gaat bij mij altijd in verschillende fases.

Fase 1 is blinde paniek. "Ik kan het niet, het lukt echt niet." Ik roep dat ik de tekst er met geen mogelijkheid in krijg, Herald weet dan genoeg. Gezellig even ontspannen is er niet bij. Zuchten, klagen en dan gefrustreerd met een koptelefoon de hele dag de teksten - die ik heb ik ingesproken - afluisteren.

Fase 2: als ik net wakker ben en mijn hersens hebben gerust, weet ik de tekst best makkelijk.

Fase 3: Ik begin met een nieuwe tekst en beland weer in Fase 1.

Fase 4: De tekst weet ik wel, maar soms gebruik ik andere woordjes, niet doen. Als ik daar eenmaal aan begin, maak ik een geheel eigen tekst. Niet handig voor mijn medespelers, lijkt me.

Fase 5: Het gaat lekker, maar de angst om weer in Fase 1 te komen ligt op de loer. En dus neem ik op mijn vakantie Harold Zidler mee in alles wat ik doe. Fijn voor Harold, maar voor – whats in a name – Herald vreselijk. Ook hij begint te stampen, maar dan op de vloer. “Ontspan! Er is nog genoeg tijd om alles te leren”, zegt hij.

Makkelijker gezegd dan gedaan, als je staat te stampen… euh trappelen om te beginnen.

Meer over