Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard stopte in 2017 bijna met presenteren. (Niet echt, maar dat dachten veel mensen)

3 september 2021 14:01 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier/RTL
Carlo Boszhard staat op de shortlist voor de Televizier-Ster Presentator en daar is de presentator heel dankbaar voor. (En gelukkig stopte ie niet met presenteren in 2017)

‘Hi Carlo,

Je staat op de shortlist voor de Televizier-Ster Presentator! Veel succes, team Televizier.’ Ik wil net in de auto stappen op weg naar Aalsmeer voor opnames van The Masked Singer als ik dit bericht op mijn telefoon zie. Inmiddels is de kans groot dat ik daar alweer uit ben. Maar eerlijk is eerlijk, als je na twee jaar AVRO en dertig jaar RTL4 nog überhaupt op een lijst staat, ben je dankbaar.

Hoe anders zag het eruit na mijn tv-optreden in het programma The story of my life van Linda de Mol in 2017. Daarin vertelde ik dat als er alleen nog maar B-programma’s zouden overblijven voor mij, ik liever achter de schermen wilde verdwijnen. Ik had het nog niet uit-gesproken of er was al aangenomen dat ik zou gaan stoppen. In elk interview moest ik weer uitleggen dat ik niet had gezegd dat ik wilde stoppen. Eigenlijk stom dat ik het nu weer uitleg – met het risico dat het wederom verkeerd wordt uitgelegd ergens – maar na de bewuste opnames ging het de hele dag zo. “Oh je gaat stoppen hè. Wat jammer, ik keek altijd naar Telekids!” Twee meter verder op: “Wanneer is de laatste keer, komt er nog een afscheidsuitzending?”

Als je als artiest een verkeerde buzz om je heen hebt, kan het verkeerd voor je uitpakken. Het kan ook een positieve buzz zijn. Zo liep ik laatst met Buddy Vedder naar de studio. Om de drie meter sloeg iemand hem op zijn rug om te zeggen dat hij of zij altijd al had geweten dat Buddy het wel zou gaan maken. Gelukkig is Buddy nuchter en kent hij de grillen van het vak, dat hoef ik hem niet uit te leggen.

Ik kijk nog eens naar het bericht van Televizier. Dat ik dit seizoen vijf grote programma’s mag doen onderstreept mijn dankbaarheid. Maar dat ik ook achter de schermen met een eigen productiemaatschappij programma’s maak is de kroon op mijn werk. Voor Elise Schaap zijn we bezig met nieuw tv-idee, en dat is geen blablabla. We draaien, verzinnen, creëren en gooien al onze televisieliefde erin. Dit is wat ik wil: voor én achter de schermen. Als dat de Story of my life mag zijn, is dat de allermooiste prijs.

Meer over