Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard zit volop in een verbouwing

24 januari 2023 13:44 | columns | Door Carlo Boszhard

© RTL/Televizier
Carlo Boszhard geniet van de (bijna perfecte) verbouwing van zijn huis, maar één ding op televisie zit hem behoorlijk dwars.

Verbouwing,

Bij ons thuis worden dagelijks pittige vragen gesteld. Past dat ene kastje nog wel bij de stijl in ons nieuwe huis? Welke kleur gaat op de muur en welk behang is het mooiste? Groen of toch maar weer wit? Badkamer houden of toch aanpassen? Is er al antwoord van de gemeente om een aanpassing te doen aan de woon­kamer? We willen die een paar meter uitbreiden, kan dat en wanneer is het dan klaar? Geen stress, verhuizen is prachtig behalve dan voor het programma Opsporing Verzocht, dat naar NPO 2 is verbannen, schande!

Maar geen woningstress, we nemen de tijd en kijken voor de ontspanning wat tv. Ah, fijn, De Perfecte Verbouwing is op RTL 4. Nicolette Kluijver volgt met flair een stel met een wens voor een droomhuis. Twee architecten maken een ontwerp dat te zien is door een virtualrealitybril. Man en vrouw zijn dolenthousiast. ‘Ooo, wat mooi!’ Ja, prachtig. Wat een ruimte, maar welk ontwerp wordt het? Niet zo moeilijk: negen van de tien keer beslist de dame.

Met twee mannen in een huis hebben Herald en ik een duidelijke afspraak. Over de huiskamer en badkamer beslist hij, ik ga over het kantoor en de entree. Om daarna weer te discussiëren over de bijkeuken en de wc. Nee, geen ruzie, gewoon wat vind jij en wat vind ik. Na een uur discussiëren een diepe zucht. Er moet maar iemand van buitenaf met een advies komen. Nee, niet mijn moeder, een binnenhuisarchitect.

Relaxed kijk ik ondertussen verder naar het ploeteren van andere stellen, want bij De Perfecte Verbouwing is perfect vaak defect. Je sloopt een tegelwandje en staat tot je enkels in het water door een lekkage. De verwarmingspomp is stuk, er komt geen aanvoer van bouw­materialen. Vergunning afgewezen, het design klopt niet… Dingdong! Gelukkig, van alles in huis doet de bel het nog. Nicolette staat voor de deur en giert het uit, hahaha. Wat een drama, het enige mooie design hier is mijn jurk.

Ik schrik wakker, was even weggezakt door alles. Het belangrijkste is dat we genieten van de verbouwing, maar de grote vraag blijft: Wie mogen we toch verbouwen voor de verhuizing van Opsporing Verzocht?

Meer over