Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard verklapt dat er dit seizoen meteen getrouwd wordt in Married at First Sight

28 december 2021 12:00 | columns | Door Carlo Boszhard

© RTL/Televizier
Carlo Boszhard vertelt in zijn column voor Televizier het een en ander over het nieuwe seizoen van Married at First Sight. En hij wil graag dat we aardiger zijn voor de stellen die meedoen.

Tijdens een brainstrom met Peter van der Vorst en mijn liefde Herald over het verloop van mijn carrière, komt het programma Married at First Sight ter sprake. Herald had mij gezegd dat juist zo’n programma wel eens mijn ommezwaai zou kunnen zijn, even iets anders. Hij wees me erop dat er een nieuwe host moest komen toen Peter programmadirecteur zou worden. Toen ik er met Peter over begon, dacht ik in zijn ogen te lezen dat hij al iemand anders in zijn gedachten had. Dus na een paar zinnen over waarom het wellicht iets voor mij zou kunnen zijn, liet ik het los. Tot ik stomverbaasd toch werd gevraagd en natuurlijk gelijk riep: “Ja ik wil!”

Dinsdag 4 januari begint voor mij alweer het derde seizoen, dat deze keer vol spanning maar bovenal vol liefde zit. We zijn in vorige seizoenen te veel teleurgesteld. Deze keer ben ik nog nooit zo hoopvol geweest dat de liefde zegeviert, al is het altijd afwachten. In aflevering 1 staan we gelijk al in de trouwzaal. Waar we in vorige jaren rustig begonnen, gaan we nu gelijk – bam! – trouwen.

Er zullen vele favorieten zijn en ongetwijfeld zullen twitteraars weer deelnemers kapot willen maken. Ik wil die mensen vragen om dit jaar iets aardiger voor onze koppels te zijn. Onder #MAFS staan meestal de vreselijkste woorden over mensen die dat niet gewend zijn. ‘Spreken we volgende keer weer op twitter af?’ schrijft een keurige moeder die vlak daarvoor alles en iedereen verrot heeft gescholden. Je mag van alles over mij zeggen, maar houd die dappere mensen alsjeblieft heel.

“Stop”, zegt Herald als ik deze column, zoals elke week, voorlees. “Twitter is maar een druppel op de gloeiende plaat. Je geeft die pak ’m beet vijfhonderd mensen een te groot podium. Schrijf over de mooie dingen die het programma teweegbrengt.” Wat er dan volgt, is wat discussie over en weer over de woorden ‘gloeiende plaat’. “Nu heb ik het weer gedaan”, zucht Herald. “Maar het is oké.” Ik gun ieder mens een relatie waarin het net als bij ons thuis is: yin yang. Als er door Married at First Sight twee mensen net zo gelukkig worden als wij, ben ik dankbaar. En dit seizoen schiet Cupido vooralsnog met scherp!

Het nieuwe seizoen van Married at First Sight start dinsdag 4 januari 2022 om 20.30 uur op RTL4

Meer over