Colum Carlo Boszhard

Carlo Boszhard vertelt hoe zomerhit B&B Vol Liefde tot stand kwam

10 oktober 2023 16:58 | columns | Door Judith Regeling

© Televizier
Aanstaande donderdag barst de strijd los tussen B&B Vol Liefde, De Oranjezomer en Oogappels op het Gouden Televizier-Ring Gala 2023. In aanloop daarnaartoe vertelt Carlo Boszhard hoe de zomerhit van RTL nu precies tot stand kwam.

Soms sta je met iemand te praten en ben je na het gesprek doodmoe. Of krijg je juist energie en hoor je alleen maar bevlogenheid en passie. Ralph de Beurs is Creatief Directeur bij RTL en Videoland. Alles wat met tv te maken heeft, zit in zijn bloed. Hij probeert net dat ene vinden wat het verschil maakt tussen een flop en een hit.

Joop van den Ende zei mij ooit: “Carlo, hoor en voel de maatschappij om je heen, laat zelf zien welk tv-format ze willen zien.” Ralph maakte Het Italiaanse Dorp en zag dat het vertrekken naar het buitenland een grote keerzijde heeft. Eenzaamheid. Je gaat erheen met je partner, maar als die wegvalt is er vrijwel niemand meer. Corona maakte de opnames van Het Spaanse Dorp onmogelijk. Gelijk pakte Ralph het mapje met daarop Liefde in het buitenland. ‘Slechte titel, er komt een nieuwe’ had hij erbij gezet.

Later zou zijn tv-kindje B&B Vol Liefde gaan heten. Van wekelijks werd het dagelijks en doet het programma wat tv zo bijzonder maakt. In een tijd waarin iedereen naar zijn eigen serie kijkt, keken we massaal naar de verhalen van Debbie, Marian, Bram en Joy. De manier waarop Ralph praat over de oorsprong en de makers van de serie is met dezelfde passie als waarmee Debbie en Paul het leven tegenwoordig samen vieren.

Wat een win-win situatie en dat geldt ook voor de andere kanshebbers van de Gouden Televizier-Ring. Hélène Hendriks, van zomervervanger voor VI naar het goud van de Ring, ook haar is het gegund. Oogappels is de top in zijn soort, er valt donderdag 12 oktober dus echt iets te kiezen tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala.

De grootste winst is dat het allemaal programma’s zijn van Nederlandse bodem. We zijn dol op flops, want scoort het niet of is het ondermaats, nou berg je dan maar. Je moet van goeden huize komen om het tij dan nog te keren. Maar laten we donderdag vooral vieren dat Nederland bij de top zit van tv-land. Programma’s die met liefde zijn gemaakt, krijgen vaak diezelfde liefde terug. Zet hem op Ralph!

Meer over