Carlo Boszhard vertelt over een bijzondere drag die we kunnen verwachten in Make Up Your Mind

19 maart 2024 10:00 | columns | Door Carlo Boszhard

© Bindinc

Dit weekend is het weer tijd voor een flinke dosis glitter en glamour, want een gloednieuw seizoen van Make Up Your Mind gaat van start. Carlo Boszhard licht alvast een tipje van de sluier op en hij deelt nog meer heuglijk nieuws.

Smurfin

Grote Smurf, Brilsmurf, Cowboy en Moppersmurf, als kind spaarde ik die poppetjes allemaal. Voor 2 gulden en 50 cent kon ik weer eens een nieuwe kopen. Het hoogtepunt van de week, wie kwam er in mijn smurfendorp wonen? En daar was ze: de Smurfin met beeldige hakjes aan en lang blond haar. Maar toen ik deze wilde afrekenen, keek de eigenaar van de winkel mij vreemd aan. “Ben je soms een mietje, waarom kies je voor deze? Doe normaal!” Ik wist niet waarom, maar ik deed blijkbaar iets verkeerd en koos snel voor een andere smurf. Een stoere gewichtheffer, dan maar.

Ik moest eraan denken toen in Make Up Your Mind een dragqueen op de catwalk verscheen als – jawel – een prachtige Smurfin. Zaterdag kunt u die dappere BN’er aanschouwen. Wie is het? Wie durft een Drag Smurfin te zijn, zodat de volgende generatie jongens die zonder schaamte durft te kopen? Het verhaal van de Queen op de voorkant van deze gids is weer een heel andere, maar minstens zo prachtig. Maar laten we vooral de fun, glitter en glamour niet vergeten. Misschien is drag uw ding niet, maar er is geen enkel zaterdagavondprogramma met zoveel show als Make up your mind.

Datzelfde gevoel van entertainment zag ik in Londen bij Moulin Rouge the musical. Het decor, de dansers, de liedjes, een extravagante nachtclub waar iedereen welkom is.

En dat allemaal geleid door Harold Zidler, de showman en eigenaar van de club. In 2008 stond ik voor het laatst in een musical en nu mag ik het eindelijk van de daken schreeuwen. Yes, ik ga deze droomrol vanaf half september in Utrecht spelen. Uiteraard met de zegen van RTL4 en Herald, mijn liefde. Volgende week vertel ik hoe ik dat voor elkaar gesmurft heb.

Overigens bleek de smurf met gewichten in zijn hand ‘Potige smurf’ te heten. Potige… iets om trots op te zijn.

Meer over