Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard vindt Angela de Jong wél leuk

28 januari 2020 13:18 | columns | Door Irma Tomas

© RTL
Sinds kort vindt bijna iedereen tv-recensente Angela de Jong van het AD stom. Zo niet Carlo Boszhard. 

Lieve Angela,

Wat heerlijk dat het in de media zo vaak over je gaat. Ik heb het natuurlijk over AD-recensente Angela de Jong. Laat collega-journalisten maar roepen dat je te veel op te tv bent. Het doet natuurlijk pijn dat niemand zich druk maakt over een recensie in de Volkskrant of het NRC Handelsblad. De vraag in medialand is: Wat vindt Angela ervan? Punt.
We komen elkaar soms tegen bij talkshows en je hebt jezelf een keer gespeeld in De TV Kantine, nadat we je toch best wat plaagstootjes gegeven hadden. Dat kan twee dingen betekenen: je bent inderdaad graag op televisie (en wat is daar mis mee?) of je hebt zelfspot.

Dat laatste is volgens mij het geval. Zelfs als Martijn Koning naast je zit en zegt dat je een dikke reet hebt, weet jij daar goed mee om te gaan. Omdat je benaderbaar bent en niet vanaf een troon regeert, vinden anderen dat wellicht moeilijk. Ze zien liever een afstandelijke grachtengordelbewoner die televisie sowieso al haat, op die ene elitaire documentaire na waar geen hond naar kijkt.

Maar wacht eens even. Jij hebt een column geschreven over Married at first sight en die was niet eens negatief. Dit kan natuurlijk niet. Dan kan ik jou niet ook omgekeerd goed vinden… toch? Dus wil ik deze column bijna wissen, maar ik doe het toch niet omdat ik dan pas echt een lafbek ben. Je schrijft met passie en liefde voor het vak. Nee, ik ben het niet altijd met je eens, maar je columns zijn onvoorspelbaar en komen uit het hart. Han Lips van het Parool heeft geen hart, die bestaat in het echt niet eens. En namen van collega’s van andere kranten schieten me niet eens te binnen. Dat zegt denk ik wel genoeg.

Meer over