Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard vindt het geweldig dat Valerio terug is op tv

17 januari 2023 14:16 | columns | Door Carlo Boszhard

© RTL/Televizier
Valerio Zeno is na heel lang weg te zijn geweest terug met de realityserie Echte Meisjes in de Jungle. Carlo kent hem nog uit de tijd dat Valerio kabelsjouwer was en is blij dat hij weer op tv is.

Jungle,

De televisiewereld is nogal een jungle. Probeer te overleven en houd je ogen in je achterhoofd. Je bent voor een groot deel overgelaten aan de smaak van het publiek en vooral van die ene baas die aan je denkt op het juiste moment. Mijn tip: rustig meebewegen in plaats van verzetten. In de afgelopen 35 jaar heb ik veel presentatoren zien komen, maar helaas ook zien gaan. Hoewel de media het allemaal persoonlijk willen maken, moet je ook gewoon soms geluk hebben. Je bent net zo goed als je tv-format en de concurrentie je toelaat, zeg ik altijd. Een succes of flop ligt nooit helemaal aan jou. Het is de combinatie van verschillende factoren.

Of je blij wakker wordt met een jubelend appje van je baas of dat het oorverdovend stil blijft. Als je ooit een collega een schouderklopje geeft in een mindere periode, weet die dat meer te waarderen dan alle lofbetuigingen wanneer het goed gaat. Soms bellen collega’s mij wel eens voor advies, dat maakt me trots. In hun ogen ben ik de dino die nog steeds rondloopt in de tv-jungle. Dat alleen al dwingt het nodige respect af, ze kennen mij – en ik hen – al heel lang.

Aalsmeer, 1998. ik presenteer het programma Monte Carlo. Achter de cameraman staat een kabelsjouwer. Zijn naam? Valerio Zeno. De ambitie spoot uit zijn poriën, hij wilde tv-presentator worden. Na een flauw grapje van mij of dat wel zou lukken, werd hij kwaad.

In één klap zag ik het vuur van ambitie in zijn ogen en wist ik: hij gaat het maken. Maar de tv-jungle is hard voor jonge talenten. Ondanks zijn weg naar BNNVARA en vervolgens een vrijwillige sabbatical, bleef het even stil. Maar nu is hij ineens terug met Echte Meisjes in de Jungle op Videoland. Het hilarische programma laat de meiden met nepwimpers en haarstukken afzien in Laos met host Valerio Zeno als spiegel naar de buitenwereld toe.

Als Louisa Janssen haar grote nepnagels afknipt om via een spel een matras op de grond te winnen, voelt Valerio dat het goud is. Daar is hij dan weer geknipt voor. Weer een ander meisje verslikt zich in een vlieg. “Oh, ik dacht dat je een nagel van Louisa in je mond had”, zegt Valerio droog. In een interview zegt hij de spotlights niet gemist te hebben. Ik zijn droge humor wel. Welkom terug in de tv-jungle, Valerio.

Meer over