Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard weet precies hoe je snel aankomt en weer afvalt

11 januari 2022 16:56 | columns | Door Carlo Boszhard

© RTL/Televizier
Carlo Boszhard at tijdens de feestdagen iets te veel zoetigheid met kersen gegeten, maar dat kan niet wanneer je op televisie moet.

Balans,

Nee, ik bedoel niet het SBS-programma The Big Balance, maar de juiste balans in je leven vinden. Slapen, werken, vrije tijd, en vooral: wat eet je niet en wat juist wél? Want oh, wat was ik fijn in shape bij de opnames van I Can See Your Voice seizoen 2. Ik woog keurig 83 kilo. De jasjes konden prachtig dicht, ik sliep goed, dronk veel water en had dus geen wallen, maar was fris en fruitig.

Vlak voor het aankomende derde seizoen van I Can See Your Voice liet ik de balans even voor wat het was. Midden in de lockdown en de feestdagen geen kant op kunnen, behalve naar de ijskast. Dan weer snel voor de buis, alleen maar happen naar mijn heerlijke zonde: een kersentaart. Of kersenvla of -yoghurt, kersenvlaai, eigenlijk is alles met kers heerlijk.

Ik liet na de opnames van Married at First Sight, waar ik braaf alle taarten heb afgewezen, en The Masked Singer even de teugels vieren, maar als snel kwam ik op de 92 kilo! En als kers op de taart ben ik een nachtbraker, dus kan ik makkelijk om twaalf uur ’s nachts nog een spannende film opzetten. Heerlijk, maar niet als je door de kringen onder je ogen meer op een pandabeer gaat lijken. Het was dan ook een race tegen de klok om binnen een paar dagen weer enigszins te lijken op de Carlo van de pers-foto’s.

Water is het antwoord, dus ik drink liters spa blauw. Het kijken naar boeiende films en tv-series deed ik nog wel, maar niet meer zo laat. Met de Netflix-film Don’t Look Up en de zoektocht naar Jomanda op Videoland als hoogtepunt. De Jomanda-serie is prachtig en campy tegelijkertijd, maar bovenal met smaak gemaakt.

Mijn eigen smaak was inmiddels wel toe aan een lekker kersentoetje, maar eerst de opnames van I Can See Your Voice. “Wat bent u slank in het echt”, zegt een kandidaat als ik de studio inloop. TV maakt je 5 kilo zwaarder dan je bent, zeg ik gevleid. “Ja, daar heb je altijd best een bolle kop”, zegt de man snel. U begrijpt dat ik gelijk de hele dag uit balans was!

Meer over